Dejte nadobro sbohem zarůstání chloupků na nohách nebo v tříslech

 Krása 
02. července 2021 08:53 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zarůstání chloupků dokáže pořádně potrápit Depositphotos
Každá z nás se s tím alespoň jednou setkala. Zarůstání chloupků na nohách a v tříslech je obzvlášť v létě nepříjemné. Nejenže postižená kůže může na dotek bolet, ale samotné začervenání či vyrážka vypadá velmi neesteticky. Jak tedy při holení postupovat, aby po zarostlých chloupkách nebylo ani památky?

Nejspíš nejoblíbenějším způsobem, jak se zbavit chloupků na nohách, v tříslech a v podpaží, je holení žiletkou, neboť je tento způsob rychlý a bezbolestný. Navíc je holení žiletkou levnější v porovnání s různými depilačními voskovými pásky nebo s procedurami v kosmetických salónech.

Bohužel právě holení žiletkou je velmi často spojeno s nepříjemným zarůstáním chloupků a podrážděnou pokožkou. To je způsobeno nesprávnou technikou, kvůli které se během i po oholení nahromadí odumřelé buňky kolem daného chloupku, ten se následně ve folikule zapouzdří a vznikne drobná infekce.

Tato infekce se pak projevuje začervenáním daného místa nebo také většími záněty kůže, které připomínají akné. V případě, že se dlouhodobě zarůstání chloupků neřeší, dochází k neestetické hyperpigmentaci, tedy ztmavnutí kůže, v postižených partiích.

Zkuste to příště jinak a zaměřte se při holení na následující 4 rady. Budete překvapené, že po zarostlých chloupcích nezbude ani stopa.

1. Holte se pouze během teplé sprchy nebo při koupeli

Holení žiletkou pod teplou vodou má jednu obrovskou výhodu. A to, že se díky teplé vodě hezky otevřou póry a navíc i chloupek samotný změkne, tudíž poté půjde snáze odstranit. Stejně tak je holení v teplé vodě k celé pokožce mnohem šetrnější. Pokud máte husí kůži ve sprše, protože je vám zima, s holením vyčkejte, mohly byste si kůži výrazně poranit. Stejně tak je doporučováno holit se večer, aby mohla přes noc kůže odpočívat a zregenerovat se.

2. Dopřejte si pravidelný peeling

Nezapomeňte pravidelně používat peelingy, které jsou skvělým pomocníkem při odstraňování odumřelých buněk kůže. Používejte však jemné peelingy, které krouživými pohyby vmasírujte do kůže. Ideální je používat peelingy jednou týdně. Navíc podpoříte prokrvení pokožky.

3. Používejte také gel nebo krém na holení

To, že holení suché pokožky je naprosto nevhodné, ví snad každá žena. Nejvhodnější a pro pokožku nejšetrnější je holení žiletkou za použití speciálních gelů či krémů na holení, které umožňují čepeli na žiletce lépe klouzat, a tím také předcházet zanícení chloupků.

4. Na žiletce či strojku nešetřete

Při výběru žiletky si zakupte takovou, která má alespoň tři břity a ergonomickou rukojeť. Velmi oblíbené jsou také žiletky, které mají zvlhčující gelové proužky, například napuštěné aloe vera, které slouží pro ochranu pokožky. Dále čtěte: Nejčastější návyky, které vám brání zhubnout. Zbavte se jich a kila půjdou dolů.

Zdroj info: www.wikihow.czwww.healthline.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?