Víte, kdo je demisexuál?

 Vztahy 
31. srpna 2017 14:43 / Marie Popelková
  22
📷
1 fotografie v galerii
V dnešní době velmi řídce viditelný druh, ovšem tyto lidi můžeme označit za beznadějné romantiky. Shutterstock
V rozdělování a identifikaci sexuality zřejmě nejsou žádná omezení. Slyšeli jste už o nejnovějším výrazu demisexuál?

Demisexuálové jsou lidé, kteří nedokážou mít sex na jednu noc ani sex jen tak s někým. Tyto osoby mohou mít sexuální hrátky jen s protějšky, ke kterým je vážou milostné city. Bez zamilovanosti tedy s nikým do postele nevlezou.

Demisexuálové se potřebují se svým protějškem nejprve pořádně poznat a sblížit, než svolí k sexu. Zkrátka si musí se svým partnerem vybudovat pevné pouto, než se s ním vyspí. Demisexuálům jsou tak trochu podobní demiromantici. Ti nechtějí o ničem romantickém slyšet do té doby, než se se svým protějškem sblíží a vytvoří si pevný a emocionálně založený vztah.

Demisexuálové jsou lidé, kteří nedokáží mít sex na jednu noc nebo sex s někým, ke komu nechovají city. Milovat se budou jen s tím člověkem, do kterého jsou zamilovaní. Z pohledu demisexuála musí být sex o emocích, starání se o druhého člověka. Jinak ani nedosáhnou orgasmu a nebudou mít z toho zážitek. 

Demisexuálům o sex až tak nejde. Důležitější je emocionální intimita. Abyste to lépe pochopili. Většina z nás se na ulici ohlédne nebo alespoň nenápadně podívá za někým pěkným a sexy. Můžete pociťovat sexuální přitažlivost k lidem, které neznáte.

Pro demisexuály ale to, jaký má člověk hlas, vlasy, obličej či oblečení není hlavním předmětem sexuální přitažlivosti. Některým z nich může trvat i roky, než po vybudování si emocionálního vztahu přijde i na sex. Mnozí z demisexuálů se zaměří právě na někoho s kým se roky přátelé.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47