Kamarádství s benefity neboli friends with benefits

 Vztahy 
28. srpna 2017 10:46 / Marie Popelková
  108
📷
1 fotografie v galerii
Mít poměr s kamarádem se zdá být skvělý nápad, pokud zrovna nehledáte vážný vztah. Shutterstock
Zatímco ještě před několika desítkami let se už jen pozvání na rande považovalo za začátek vážného vztahu, dneska ani nejintimnější chvíle nemusí pro budoucnost dvojice znamenat vůbec nic.

Co se týče vztahu zvaného kamarádi s výhodami, je fakt, že opravdu jen pár lidí ho dokáže zvládnout, aniž by se do toho nakonec pořádně nezamotalo. Na konec takový vztah většinou končí ublížením a jakékoli přátelství mezi vámi dvěma panovalo bude pravděpodobně ztraceno v nenávratnu.

Nový fenomén dnešní doby - kamarád s výhodami, nebo - li friend with benefits. Velmi oblíbený vztah mladých lidí. V chaotické a uspěhané době velmi dobré řešení. Jedná se vztah dvou přátel, kteří mají občasný sex bez citové zainteresovanosti a nebo jiného závazku. Jasná výhoda je tedy fakt, že nemusíme lovit každý týden na diskotéce jiného sexuálního partnera, protože máme toho svého. Bohužel daný vztah s sebou nese i svá úskalí. Hrozí nám, že se zamilujeme. Když se bude jednat o oboustranou zamilovanost, neni co řešit.

Jak tento vztah zvládnout, bez toho, aby nám zbyly jen oči pro pláč?

Nikdy by to neměl být nejlepší kamarád

Jedno z nejdůležitějších pravidel. Vždy je lepší, když je to pouze známý, se kterým nejlépe nemáte moc společných přátel (pro případ, že to skončí fiaskem). Kamarád, kterého si vyberete, by vás měl fyzicky přitahovat. Nebudeme si nic nalhávat – v tomto druhu vztahu jde jen o sex. Je tedy logické, že když vás dotyčný nepřitahuje, sex si neužijete. To samé se týká sexu samotného. Pokud vás druhý neuspokojuje tak, jak si přejete, skončete to. Proč mít tento druh vztahu, když si ho nebudete náležitě užívat? 

Nevídejte se více než dvakrát týdně

Fyzická touha chce často opak, ale vydržte to. Vídat se každý den nebo obden ani jednomu z vás neprospěje. Proto je občas lepší naplánovat si schůzky předem a stanovit si, jaké dny se budete „vídat“.

Se ujistěte, že nečekáte víc

Nezávazný sex není pro každého. Především my ženy míváme sklon se po fyzickém sblížení s mužem vázat také citově. A možná budete překvapeni, řada mužů to má podobně. Proto důkladně zvažte, zda od svého “kamaráda” skutečně nečekáte něco víc.

Neplánujte budoucnost

Katalogy se svatebníma šatama na nočním stolku, výbavička pro miminko, nebo řeči o tom, jak vám tikají biologické hodiny váš vztah nikdy dopředu neposunou. Jen si tím uškodíte. On přece hledal nezávazný vztah a ne ženskou, co se hrne do zakládání rodiny.

Dejte mu pocit volnosti

Před tím, než stropíte hysterickou scénu, když si vyjde na kávu se svou kolegyní, uvědomte si, že nejste jeho přítelkyně. To, že spolu občas spíte neznamená, že máte právo mu něco zakazovat. I když vám to bude sebevíc proti srsti, zachovejte chladnou hlavu. Jendou se vám to vrátí.

Buďte připravená na nový vztah

Jinak řečeno, nenechte se ukolébat pohodlím kamarádství kořeněného nezávazným sexem. Vždy mějte na paměti, že je to dočasné řešení a někde na vás čeká Pan Dokonalý.

Neočekávejte víc než sex

Nečekejte nic víc než oboustranně uspokojivý sex. Dárečky, květiny, romantické večeře a partnerská opora - to vše je tabu. Pokud je vám smutno nebo máte trable, zavolejte kamarádce, ne jemu. Jediné, co můžete čekat, je výjimečně uspokojivý sex.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47