Lepší sex si ženy užijí s manžely, než s milenci na jednu noc

 Vztahy 
08. listopadu 2019 14:49 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
V dlouhodobém vztahu partneři vědí, co je vzrušuje Depositphotos
Přestože sex na jednu noc již někdy prožilo zhruba 66 % lidí, obzvláště ženy s ním nejsou spokojené. Více než třetina žen dokonce sexu na jednu noc lituje. Nejnovější americký výzkum navíc zjistil, že kvalitnější sex s častějšími orgasmy a větším uspokojením si ženy užívají s manžely a dlouhodobými partnery, než s náhodnými jednodenními známostmi.

Podle průzkumu společnosti Zava prožilo alespoň jednou sex na jednu noc 66 procent lidí. Evropští muži průměrně mívají 6 takových dobrodružství, ženy 4, u Američanů je skóre o něco vyšší: 7 pro muže, 6 pro ženy. Obzvlášť ženy však s náhodným sexem většinou nebývají spokojené. Podle stejného průzkumu byl sex na jednu noc zcela uspokojivý jen pro 16 procent Evropanek a 18 procent Američanek.

Dle jiného výzkumu odborníků z Norwegian University of Science and Technology z loňského roku dokonce 35 procent žen sexu na jednu noc lituje. U mužů je to přitom jen něco kolem 20 procent. „Větší pocit viny u žen bývá obvykle dán výchovou a kulturními zvyklostmi, které stále oceňují spíš sexuálně umírněnější ženy. Ženám navíc hrozí vážnější důsledky náhodného sexu v podobě neplánovaného těhotenství a obecně jsou také vnímavější k hrozbám sexuálně přenosných chorob,“ komentuje Adam Durčák, který se zabývá zdravou sexualitou.

Zadané ženy si užijí o 15 procent více orgasmů

Vědci navíc zjistili, že lepší sex si ženy užívají s manžely a dlouhodobými partnery než s náhodnými známostmi. To potvrdila nová studie odborníků  z Florida University uveřejněná v odborném žurnálu Journal of Sex Research. Průzkum zjistil, že ženy v dlouhodobém partnerském svazku zažívaly o 15 procent více orgasmů než ty, které žádného stálého partnera neměly.

„Partneři v dlouhodobém svazku se obvykle již dobře znají a vědí, co je navzájem v sexu uspokojuje. Ženy také často potřebují k dosažení orgasmu poněkud sofistikovanější přístup, který se jejich partneři nejprve potřebují naučit, aby je dovedli k uspokojení. A to se většinou během jedné noci nestane. V neposlední řadě jistě hraje roli i emoční pouto mezi sexuálními partnery. Láska zkrátka sexu dodává šťávu,“ vysvětluje Adam Durčák s tím, že je třeba si ale uvědomit, že vzrušení a vášeň, která je přítomna při sexu na jednu noc, zase často chybí v dlouhodobých vztazích. „Proto je v páru důležité zkoušet nové praktiky, přístupy, pomůcky či polohy. Obecně se tedy více snažit v sexu vymyslet kreativnější věci,“ uzavírá Durčák. Dále čtěte: Dlouhé období bez sexu se může negativně projevit na vašem těle.

Zdroj: Růžový slon

Témata: vztahy, partneři, erotika
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod