Dlouhé období bez sexu se se může negativně projevit na vašem těle

 Vztahy 
06. května 2019 06:34 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jak se projeví nedostatek sexu na vašem těle?  Depositphotos
Sex je přirozenou součástí života každého jedince. Když ho delší dobu postrádáte, pravděpodobně vás to frustruje a tělo si o něj samo postupně začne říkat. Život bez pohlavního styku se na něm totiž může negativně projevit. Jak poznáte, že už vážně nutně potřebujete mít s někým sex?

Dlouhodobý nedostatek sexu se projevuje podobně u obou pohlaví. Pokud po něm opravdu touží, začnou být nesoustředění, nepříjemní a občas i naštvaní. Život bez sexu nepřináší člověku do života nic pozitivního. S pravidelným pohlavním stykem se lidé cítí spokojenější a vůbec nezáleží na tom, kolik jim je. Potřebu sexu mají lidé v mladém, středním i starším věku.

Chybí vám kvalitní spánek

V poslední době moc dobře nespíte? Nemůžete usnout, během noci se budíte a ráno vstáváte velmi unavení? Pokud nemáte psychické potíže, období velkého stresu či nějaké bolesti, na vině bude patrně nedostatek sexu. Ten totiž může zásadně ovlivnit kvalitu spánku. Mozek se na něj neustále upíná a tělo se nemůže bez něj dostatečně uvolnit. Kvalita pohlavního styku je většinou úměrná kvalitě spánku.

Trpíte častěji nemocemi

Silná imunita se všem hodí zejména na jaře a na podzim, kdy se nejvíce množí viry a bakterie. Pokud jste byli v nedávné době dlouho či často nemocní, na vině může být i nedostatek sexu. Během pohlavního styku se uvolňují hormony oxytocin a serotonin, které člověka dělají šťastným, což má pozitivní dopad i na fyzickou stránku člověka. Tělo je poté lépe schopné bojovat s viry a bakteriemi.

Snadno vás přepadne stres a napětí

Sex vylučuje hormon štěstí, díky kterému se budete cítit šťastní a plní energie. Pohlavní styk uvolní vaše tělo i mysl. Pokud ho dlouhodobě postrádáte, snadno se necháte pohltit stresem. Časté napětí tělu neprospívá, je náchylné na nemoci a přispívá k rychlejšímu stárnutí.

Zhorší se vám paměť

Zapomínáte často doma nějaké potřebné věci nebo odejdete z obchodu a uvědomíte si, že jste nekoupili pečivo či ovoce? Pokud se vám to stává v poslední době, kdy nemáte sex, může to být způsobeno právě tím, že vám chybí. Nedokážete se totiž dobře soustředit. 

Rychleji vám stárne pleť

Sex má z dlouhodobého hlediska vliv na to, jak vypadá vaše pleť. Čím je člověk starší, tím méně produkuje jeho tělo kolagenu. Během pohlavního styku se aktivuje tvorba kolagenu a díky němu obličej vypadá svěžejší a budou se vám na něm pomaleji tvořit vrásky. Pokud chcete vypadat dlouho mladě, neměli byste dlouhodobě zanedbávat sex. Kvůli čemu vám ještě může pleť stárnout rychleji?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod