Podzimní a zimní móda v severském stylu je stále trendy

 Móda 
22. října 2017 10:37 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Norská móda i typické skandinávské vzory jsou opět in Internet
Pro nadcházející chladné období je třeba myslet na to, aby ve vašem šatníku byl i nějaký teplý kousek, který vás spolehlivě zahřeje. Letošní trendy sázejí na individualitu a ženskost s nádechem severského šarmu.

Severská móda může vypadat velmi elegantně a zároveň je opravdu příjemná a pohodlná. Zřejmě proto je tak oblíbená už celou řadu let. Skandinávská móda navíc nemusí znamenat jen typické svetry s norským vzorem, můžete klidně zvolit i pruhy, geometrické či květinové vzory.

Módní barvy

Barvou letošního podzimu a zimy je červená barva. Křiklavě červené šály, čelenky a boty zkrátka každý outfit správně rozsvítí. Módní barvy u kabátů všech žánrů se pohybují ve spektru černé, šedé, béžové, olivové a námořnicky modré. Akcenty pak tvoří intenzivní odstíny červené, růžové a zelené. Pro skandinávskou módu je pak samozřejmě typická také kombinace bílé, béžové a šedé barvy.

Materiály a střihy

Nejoblíbenějšími materiály jsou ty přírodní, nejvíce převažují bavlna, vlna nebo plátno. V této módě velmi často najdete velké šátky nebo šály, které doladí i ten nejobyčejnější outfit.

Skandinávská nebo severská móda celkově je známá svou pohodlností, ležérní elegancí a hlavně minimalismem. Velmi oblíbené jsou větší velikosti, volné kalhoty, pohodlná trička a opět šátky nebo šály. Pokud se vám skandinávský styl líbí, neměl by ve vašem šatníku chybět dlouhý, velký svetr.

Lyžařské svetry

Hebké, teplé lyžařské svetry jsou tuto zimu naprosto v módě i mimo sjezdovku. Tyto hvězdy 70. let minulého století slaví skvělé oživení jako svetry troyer, s kulatým výstřihem nebo véčkem, s výraznými barvami a zimními motivy.

Vlněné čelenky

Pletené čelenky prožívají svůj návrat k vrcholně módnímu prohlášení. Mohou být z hrubé pleteniny, z kašmíru, i ve křiklavých barvách, s uzly nebo štrasovou ozdobou. Na podzimní módní scéně prostě nemohou chybět.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008