Kukuřičné vlasy pomohou s nadváhou i s nemocemi močových cest

 Zdraví 
01. dubna 2018 11:13 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mnoho lidí přitom o jejich zdravotním přínosu netuší Shutterstock
Vlasy z kukuřice najdete pod jejími slupkami, vyčnívají ven jako chomáč. Většina lidí tuto část kukuřice jednoduše vyhodí, protože ani netuší o jejím využití, a hlavně o jejích zdravotních přínosech.

Kukuřičné vlasy sbíráme na poli s kukuřicí tak, že vlákna vyčnívající z klasů vytrhneme nebo odstřihneme a poté ve stínu ve slabé vrstvě usušíme. Správné sušené je důležité, bude-li nedostatečné, může čaj z těchto vlasů způsobit průjem. Jak sušit ovoce a zeleninu jsme psali zde.

Pomůže i při otocích a zánětu ledvin

Vlasy kukuřice jsou účinným a neškodným odtučňovacím prostředkem. Známější jsou ale léčivé účinky močových cest. Čaj z kukuřičných vlasů pijeme, potřebujeme-li osvědčený močopudný prostředek. Čaj je účinný při onemocnění močových cest s tvorbou kamenů, při vodnatosti  srdce, otocích, stejně i při zánětu ledvin, zánětu močového měchýře, dně a revmatismu.

Můžeme ho s úspěchem použít i při nočním pomočování dětí i starých  lidí. Pomáhá i při problémech se zvětšenou prostatou a při kolikách z ledvinových kamenů. Zlepšuje také metabolismus a jak jsme zmínili výše, redukuje váhu. Také čistí krev, působí protizánětlivě, podporuje pocení a zmenšuje opuchliny.

Při všech těchto chorobách užíváme každé dvě či tři hodiny jednu polévkovou lžíci čaje.  

Příprava čaje:

Jednu čajovou lžičku vrchovatě naplníme sušenými kukuřičnými vlasy a spaříme ji čtvrtlitrem vařící vody. Krátce vyluhujeme a čaj pijeme neslazený.

Příprava tinktury:

Šest lžic sušených kukuřičných vlasů zalijeme dvěma deci vodky a necháme 14 dní louhovat. Pak přecedíme přes plátno a užíváme dvakrát denně čajovou lžičku.

Doporučuje se používat pouze geneticky nemodifikovanou kukuřici, nejlépe v bio kvalitě, která nebyla ošetřena postřikem. Pokud si nejste kvalitou kukuřice jisti, vlasy dobře promyjte ve vlažné octové vodě, abyste ji zbavili zbytku pesticidů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve