Zázrak zvaný rakytníkový olej. Má pozitivní účinky na lidské zdraví i pokožku

 Zdraví 
13. ledna 2019 07:14 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Olej z této oranžové rostlinky můžete užívat vnitřně i vně Depositphotos
Žijete ve stresu, bez pohybu a vaše stravovací návyky jsou více než špatné? Zkuste rakytníkový olej. Působí pozitivně na organismus, metabolismus a posiluje imunitu.

Slunečnicový, olivový, kokosový či řepkový olej znají snad všichni. Ovšem olej, který se vyrábí z rakytníku, to je zcela něco jiného. Řízek si na něm sice neosmažíte, zato má  pozitivní účinky na lidské zdraví i na lidskou pokožku.

Zázračný oranžový plod

Plod rakytníku v sobě ukrývá velký zdroj flavonoidů, karotenoidů a vitaminů A, K, E, D a spoustu dalších minerálních látek a stopových prvků. Rostlina se lisuje a za studena se zachovávají všechny biologické aktivní látky, které jsou důležité pro naše zdraví. 

Hojí kůži, zpomaluje stárnutí

Pokud jej budete používat na kůži, zbavíte se kožních chorob a poranění kůže, a to včetně popálenin. Kromě nich lze olejem natírat také vyrážky, ekzémy, akné a další nedokonalosti kůže. Pro pružnou a mladistvou pokožku si můžete pár kapek dát také do koupele nebo do hydratačního krému, kterým se namažete po sprchování.  

Bohatý na kyseliny

V rakytníkovéím oleji se dále nacházejí nenasycené mastné kyseliny omega-3, omega-6, omega-9 a omega-7. Tyto látky zvyšují ochranu těla před kardiovaskulárními chorobami. Díky tomu může olej pomoci se snížením krevního tlaku i hladiny cholesterolu. Jestli máte problém s trávicím ústrojím, rakytníkovým olejem odstraníte záněty, se kterými musí váš organismus bojovat. Nejenom s těmito, ale i s dalšími problémy dokážou bojovat také další léčivé oleje, o nichž jsme psali zde.

Do salátu i do čaje

Pokud chcete využít zázračných účinků rakytníkového oleje, dejte si jednu čajovou lžičku dvakrát za den. Lze ho přidat do salátů, sladkých kaší či pomazánek. Pokud vám jeho chuť nebude příjemná, můžete si dát lžičku do čaje s medem.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47