Trápí vás roztřepené konečky vlasů? Nemusíte je stříhat

 Krása 
17. února 2019 20:35 / Veronika Prášilová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Pomozte svým vlasům načerpat novou sílu  Depositphotos
Každá z nás musela alespoň jednou během svého života řešit problém s vlasy. Ať už se jednalo o jejich lámání, nebo třeba roztřepené konečky, bylo třeba zasáhnout. Řešením je pro většinu žen použití speciálních šamponů a kondicionérů, anebo radikální řez.

Neklesejte však rozhodně na mysli, po nůžkách není pokaždé nutné sahat za každou cenu.

Silikonový olej pomůže

V drogerii nebo kadeřnickém salonu můžete zakoupit celou řadu šamponů, masek a kondicionérů, které svým složením pomáhají třepícím se a lámavým vlasům. Jejich základem bývá silikonový olej, který poškozený vlas obalí a vytvoří na něm potřebný ochranný film.

Preventivně vlasům ulevte

Nápomocni v regeneraci takto poškozených vlasů můžete být také tím, že je nebudete fénovat příliš horkým vzduchem, stejně jako jim alespoň na čas ulevíte od jejich barvení. Zejména agresivní odbarvování jim nesvědčí a může je zničit. Také zjistěte, zda nepoužíváte šampon, který je pro vaše vlasy nevhodný, a to třeba svým složením

Nepoužívejte levné hřebeny s tvrdými hroty, ani kartáče s kovovými štětinami. Raději si kupte kartáč s přírodními štětinami, případně hřeben vyrobený z pravé rohoviny nebo dřeva. Také tupírovací hřebeny raději zahoďte.

Zkuste to s odvarem

Pokud nechcete za každou cenu kupovat speciální přípravky v drogerii, můžete si doma sami připravit masku, která pomáhá s regenerací roztřepených konečků. Jejím základem je mateřídouška, podběl a majoránka, z nichž si připravíte odvar.

A jak na něj? Do sředně velkého hrnce nalijte asi dva litry vody, do které přidejte sušenou majoránku, mateřídoušku a podběl. Od každé bylinky použijte jednu větší hrst. Vzniklou směs přiveďte na pár minut k varu, poté ji odstavte a nechejte asi třicet minut louhovat.

Neumývat, nesušit

Vzniklý odvar nechte mírně zchládnout, poté jej sceďte a můžete začít aplikovat. Opatrně směs vmasírujte nejen do pokožky, ale zejména do konečků vlasů, které poté lehce pročešte. Vlasy už neoplachujte a nechejte je ideálně přirozeně uschnout.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47