Nevíte, jaký sestřih se k vám hodí? Hodně napoví tvar obličeje

 Krása 
27. června 2019 17:47 / Eva Vogelová
  5
📷
12 fotografií v galerii
Vybrat si účes, který se k vám bude hodit, není jednoduché  Shutterstock
Chtěly byste změnit svůj účes, ale nevíte, jaký by se k vám hodil? Máte strach, že se necháte od kadeřnice ostříhat a nový účes vám nebude vůbec slušet? Vyberte si ho podle tvaru svého obličeje, abyste měly jistotu, že vám bude sedět.

Pokud si nejste jistá, jaký máte tvar obličeje, postupujte následovně. Udělejte si culík, aby vám u obličeje nepřekážely vlasy. Přitiskněte svůj obličej k zrcadlu a obkreslete ho třeba s pomocí rtěnky. Díky tomu lépe odhadnete, jaký tvar obličeje máte.

Kulatý tvar obličeje

Kulatý obličej je nutné opticky zúžit. Z toho důvodu vám nebudou slušet krátké vlasy, které by tvar vašeho obličeje ještě podpořily. Měly byste se vyhnout účesům, které budou velmi objemné a končit v oblasti vaší brady. Hodit se k vám budou polodlouhé a dlouhé střihy. Nemusíte se bát ofiny, ale neměla by být zcela rovná. Budou vám sedět účesy, které z části zasáhnou do vašeho obličeje několika pramínky.

Oválný tvar obličeje

Pokud máte oválný tvar obličeje, můžete se radovat. Jde o nejběžnější typ obličeje, ke kterému se hodí většina účesů. Nemusíte se bát experimentovat a ostříhat se zcela na krátko, budou vám slušet dlouhé i polodlouhé vlasy. Nemusela by se k vám hodit akorát rovná ofina a pěšinka. Slušet vám budou i objemné účesy, řídké a rovné vlasy by váš obličej zbytečně zúžily. Nebojte se nadýchaných účesů a vln. Můžete zkusit extravagantní střih a nemusíte se bát, že vám nebude slušet.

Srdcovitý tvar obličeje

Lidé se srdcovitým tvarem obličeje mají velké čelo a zúženou čelist. Cílem střihu vlasů je, aby opticky zmenšil čelo a rozšířil dolní čelist. Nesnažte se skrývat čelo ofinou, protože by naopak vyniklo. Ideálně si nechte vlasy po ramena. Postupně sestříhané konečky vám pomohou rozšířit bradu. Nebojte se účesů s vlnami, ale s velkým objemem to nepřehánějte.

Hranatý tvar obličeje

Lidé s hranatým tvarem obličeje mají podobně stejnou šířku čelisti a čela. Cílem účesu je, aby vám zjemnil výrazné rysy. Vhodné pro vás budou extravagantní a asymetrické účesy. Vlasy na jedné straně můžete mít delší nebo kratší než na druhé. Asymetrie odvádí pozornost od vašich ostrých rysů v obličeji.

Bude vám slušet objemný sestřih. Nemusíte se bát krátkého účesu. Pokud byste chtěly mít ofinu, nechte si ji ustřihnout zešikma. Rovná pěšinka rozhodně není nic pro vás. O tom, jak pečovat o vlasy v létě, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve