Ženy při holení nohou často chybují. Děláte tyto chyby i vy?

 Krása 
24. června 2019 17:48 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Některé ženy nemění často žiletky  Shutterstock
V létě se většina žen holí skoro denně. Hodně záleží na rychlosti růstu chloupků a jejich barvě. Výrazné černé chloupky je potřeba holit každý den. Patrně si odstraňujete chloupky již několik let a nepřijde vám na tom nic těžkého. Budete se divit, ale i při holení nohou můžete chybovat. Co možná děláte špatně?

Když si holíte nohy každý den, je potřeba to dělat správně, abyste neměly suchou a podrážděnou pokožku. Spousta žen se snaží tuhle činnost rychle odbýt, protože je nebaví, ale kvůli tomu často chybují. Možná u odstraňování chloupků děláte podobné omyly, aniž byste to doteď tušily.

Začnete se holit hned po vstupu do vany či sprchy

Nezačínejte se holit hned po vstupu do sprchy či vany, pokožka nestihne změknout. Pokud chcete mít po holení hladké nohy, nechte na ně alespoň deset až patnáct minut působit horkou vodu. Předtím, než začnete odstraňovat chloupky, relaxujte. Chloupky se po chvíli zjemní a holení vám půjde snáz.

Neměníte žiletky dost často

Nezáleží na tom, zda si kupujete jednorázové holítko či žiletky na výměnu. Obojí musíte často měnit, protože břitvy se po chvíli otupí. Ostrá holítka vám oholí nohy skvěle, ale ta tupá za sebou vždycky nějaký ten chloupek nechají. Žiletky, které už dosloužily, ale vy je stále používáte, nepříjemně dráždí pokožku.

Holíte se pouze ráno

Mnoho žen se holí ráno, protože přes noc chloupky mohou trošku povyrůst. Jde však o další chybu. Před spaním jsou nohy odpočinuté a přes noc je pokožka schopná se rychleji regenerovat. Ráno můžete mít nateklé nohy a nepodaří se vám oholit každý chloupek.  

Nepoužíváte pěnu na holení

Možná se vám zrovna nechce použít pěnu na holení nebo někam spěcháte a nenatřete si s ní nohy. Jde však o velkou chybu. Pokud nepoužíváte pěnu, můžete si snadno poranit pokožku a bude se vám více vysušovat. Starejte se o své nohy pečlivě.

Holíte své nohy pouze proti směru růstu chloupků

Víte, že byste si neměly holit chloupky proti jejich směru růstu? Pochopitelně tohle pravidlo nedodržujete, protože chcete mít nohy dokonale hladké. Pro zachování zdravé pokožky si odstraňte chloupky nejprve po směru jejich růstu a podruhé proti. Budete mít nohy dokonale oholené.

Po holení nohou o svoji pokožku nepečujete

Pokožka po holení bývá často podrážděná. Z toho důvodu ji potřebujete zklidnit gelem, mlékem či emulzí po holení. Natřením zabráníte tomu, aby vám na nohách vyrašily nepříjemné pupínky a zarostly vám chloupky do kůže. Nejen nohy po holení potřebují péči. Vlasy v létě velmi trpí. Jak je ochránit před slunečními paprsky?

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve