Zatočte se zadržováním vody v těle. Pomůžou ty správné látky v těle

 Zdraví 
20. června 2019 06:30 / Jana Jančová
  12
📷
4 fotografie v galerii
Mezi nejčastější příčiny zadržování vody v těle patří nadměrný příjem sodíku Shutterstock
Trápí vás zadržování vody v těle? Na vině je i nesprávné stravování. Jak zamezit opuchlinám? Jde to snadno. Stačí dodržovat pár jednoduchých rad. Bez soli to nejde, s její spotřebou je ale potřeba šetřit.

Mezi nejčastější příčiny zadržování vody v těle patří nadměrný příjem sodíku, ten pomáhá vytvořit vodní rezervoáry v těle. Nejvíce sodíku obsahuje sůl, proto její nadměrný příjem vytváří tento problém. Nezapomínejte, že vysoký obsah soli mají i jiné potraviny, například salámy, klobásky, šunka, dokonce i některé druhy koření. Proto při používání soli používejte raději sůl himalájskou nebo mořskou.

Denní dávka draslíku je téměř 5 000 miligramů

Draslík zajišťuje správné fungování rovnováhy tekutin v těle a má na starosti správné fungování orgánů. Pokud konzumujete potraviny s nízkým obsahem draslíku a naopak si dopřáváte jídlo s vysokým obsahem sodíku, provádíte fyzicky náročné činnosti, to vše může vést k zadržování vody v těle. Pak můžete přibírat na váze, mohou se dostavit křeče a bolesti svalů. Ohroženy jsou i vaše ledviny a srdce. Mezi doporučené potraviny, které obsahují draslík, patří například brambory, fazole, rajčata, sušené ovoce (meruňky, broskve, fíky,), banány, avokádo, mléko, ryby. Denně byste měli do těla dostat 4 700 miligramů draslíku.

Pomůže i vitamin B6

Tento ve vodě rozpustný vitamin je důležitým zdrojem koenzymů, které hrají klíčovou roli v metabolismu bílkovin, tuků a uhlohydrátů. Mimo jiné své účinky na organismus je potřebný také pro správné fungování nervového, trávicího a imunitního systému. Také  zajišťuje rovnováhu vody v těle. Pokud vám bude chybět, může to mít za následek i poruchy v „hospodaření“ s vodou v těle. Mezi potraviny s vysokým obsahem vitaminu B6 patří kuřecí maso, tuňák, hovězí maso (bez tuku), slunečnicová semínka, sušené ovoce, banány, brambory a pistácie.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47