Jak poznáte, že jste těhotná, aniž byste si udělala těhotenský test

 Zdraví 
15. června 2019 10:14 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Těhotenství můžete poznat i bez testu Depositphotos
Těhotenství může přijít, aniž byste ho čekaly. Některé ženy otěhotněly, i když během sexu měly nitroděložní tělísko nebo braly antikoncepční pilulky. Takových případů je sice poměrně málo, ale staly se. To, že jste těhotné, můžete poznat ještě předtím, než si stihnete udělat těhotenský test. Jak?

Když budete naslouchat svému tělu, dokážete těhotenství poměrně snadno rozpoznat. U každé ženy se signály těhotenství mohou trochu lišit. Některé jich mohou pociťovat hned několik a jiné třeba jen jeden.

Citlivý čich

Během těhotenství se zvyšuje průtok krve a díky tomu se ženám více prokrvuje čich. Když začnete být více citlivé na různé pachy, můžete to přičítat těhotenství. Najednou vám začnou vadit vůně, se kterými jste nikdy neměly problém, a naopak vám může začít vonět něco, co vám spíše zapáchalo.

Časté močení

Během těhotenství se zvětšuje děloha a začne tlačit na močový měchýř, a to způsobí, že se vám bude chtít často čůrat. Pokud máte pocit, že v poslední době musíte častěji navštěvovat toaletu, na vině může být právě těhotenství. Spousta žen si mylně myslí, že je postihl zánět močových cest.

Obrovská únava

Za velkou únavu může hormon progesteron, který v těhotenství velmi tvrdě pracuje. Zastavuje menstruační cyklus, tlumí předčasné kontrakce dělohy a má vliv na vývoj mléčných žláz. Bohužel na takovou únavu nepomůže, ani když spíte devět hodin a více každý den.

Motání hlavy

Motání hlavy není během těhotenství nic neobvyklého. Pokud jste se závratěmi nikdy neměly problémy, měly byste se mít na pozoru. Nemusí jít o žádnou nemoc či poruchu, nýbrž o těhotenství. V jiném stavu mívají ženy nízkou hladinu cukru a tlak, což může být důvodem závratí.

Výkyvy nálad

Ženy zažívají výkyvy nálad během menstruace, ale v jiném stavu je to ještě o něco šílenější. V jednu chvíli jste šťastné, cítíte se silné a stabilní, ale za pár minut se vám chce brečet nebo mlátit hlavou do stolu? Pokud se vám to děje mimo menstruaci, mohou za to hormony, které pracují během těhotenství.

Bolavá prsa

Několik dní po oplodnění se vám už mohou zvětšovat prsa. Mléčné žlázy pracují a bradavky začínají tvrdnout. Není nic výjimečného, že mají ženy v jiném stavu citlivá a bolavá prsa. V těhotenství vám mohou začít otékat i nohy. Jak se s otoky poprat?

Zvracení

Během těhotenství spoustu žen zlobí žaludek, což je všeobecně známé. Možná si nejdříve budete myslet, že jste něco špatného snědly, ale co když je to tím, že jste přišly do jiného stavu?

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47