Pepíno a Dášenka se za kamerou nesnášeli. Co dalšího o natáčení slavné komedie nevíte

 Retro 
26. prosince 2019 22:04 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Matýsek se musel rozbrečet na povel  Pinterest
Málokdo si neoblíbil rodinnou komedii S tebou mě baví svět. V období vánočních svátků nesmí na televizních obrazovkách chybět. Někteří si Vánoce bez ní těžko dokáží představit. Komedii nepochybně znáte zpaměti, ale okolnosti, které se děly během natáčení, možná ne. Nyní máte možnost je zjistit.

Kultovní komedii S tebou mě baví svět natočila režisérka Marie Poledňáková. Sama k ní napsala i scénář. Rodinný film vznikl už před třiceti sedmi lety a stále je mezi diváky velmi populární. Pojí se k němu několik zajímavosti, které se děly během natáčení.

Dětská láska se za kamerami nekonala

V komedii se měli Pepíno a Dášenka rádi. Prožívali v ní dětskou lásku. Představitelé těchto rolí to však ve skutečnosti měli jinak. Za kamerou se nesnášeli a nevydrželi být ani dlouho vedle sebe. Někdy se začali spolu prát.

Alkohol na place nesměl chybět

Rodinný film se natáčel ve skutečných mrazech, takže herci hodně často trpěli zimou. Chtěli se zahřát, a proto si často na plac nosili alkohol. Marie Poledňáková je kvůli tomu každé ráno před natáčením kontrolovala. Vymysleli si však mazaný způsob. Dospělí dávali alkohol dětem do baťůžku.

Režisérka musela najít způsob, jak Matýska rozplakat

Představitel Matýska byl malé dítě, které ještě ani nechodilo. Občas bylo potřeba, aby se na povel rozplakal. To však nebylo jednoduché. Píchat dítě špendlíky se režisérce nezdálo. Maminka jí poradila, ať ho nakrmí polévkou a když ji bude mít v puse, ať s ním cukne. Rada maminky zabrala a režisérka měla radost.

Dášenka onemocněla

Dětská představitelka Dášenky hrála scénu, ve které ťapkala ve sněhu pouze v bačkůrkách. Málokdo se při téhle scéně neotřásl zimou. Malá herečka hned po této scéně bohužel onemocněla a musela brát antibiotika.

Při natáčení chyběly stromy

Ve scénách před chatou bylo ve skutečnosti pouze pár stromků. Režisérka si přála, aby jich tam bylo hodně. Nechala si tam přivést uříznuté smrky, které byly vsazeny do země. Natáčení kultovní komedie nebyla pro tvůrce a herce procházka růžovým sadem. Dále čtěte: Vzpomínáte si na první socialistický seriál? Jmenoval se Rodina Bláhova.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47