Jak často stříhat vlasy, aby rychle rostly

 Krása 
16. září 2020 11:02 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Každé vlasy potřebují jiný typ péče Pixabay
Některé ženy chodí do kadeřnictví každých pár týdnů, zatímco jiné klidně čekají dlouhé měsíce. Ale aby vaše vlasy byly zdravé a silné, je třeba najít ten správný rytmus stříhání.

"Vlasy jsou keratinizované bílkoviny,“ říká Philip B, odborník na ošetření vlasů celebrit. "Jakýkoliv přirozený živý produkt těla se ale časem opotřebovává.“

Philip B zdůrazňuje, že je důležité pravidelně vlasy stříhat. Aby vypadaly pořád skvěle, je ale potřeba dodržovat některé obecné pokyny založené na vašem aktuálním účesu, struktuře vlasů a jejich tloušťce. Zde jsou základní informace o tom, jak na to.

Jak často stříhat vlasy, aby rychle rostly

Každých šest až osm týdnů. Chcete mí dlouhé vlasy rychle? Pak častější stříhání vlasů povede k jejich rychlejšímu růstu, protože tak na jejich konečcích zabráníte rozdělení vlasových kutikul.

"Když se vlasy roztřepí, stanou se tak tenkými, že se zlomí,“ varuje Meri Kate O'Connor ze salónu Eva Scrivo v New Yorku."„Jakmile se vlasy roztřepí, neexistuje způsob, jak to opravit, což nevyhnutelně znamená drastičtější ostříhání a na dlouhé vlasy budete čekat dlouho."

Varovné signály, že je čas zajít do kadeřnictví

Všímejte si hlavně, zda se vám nezačínají třepit konečky vlasů. Vaše vlasy se pak snadno zamotávají. Konečky vlasů mají také lepkavou, téměř gumovitou strukturu.
A absolutně nejdelší interval mezi návštěvami kadeřníka? Nejdéle šest měsíců, ať se děje, co se děje. Jinak se vám konečky skutečně roztřepí.

Jak často stříhat krátké a polodlouhé vlasy

Krátké vlasy každé dva až čtyři týdny. Po dvou týdnech si krátké vlasy stále ještě drží svůj tvar, ale do čtyř týdnů začne účes vypadat zarostle a bez formy. Vlasy střední délky pak odborníci doporučují stříhat každých osm až dvanáct týdnů.

Jak často stříhat dlouhé vlasy

Každých šest měsíců. Delší vlasy vyžadují mnohem menší údržbu, ale zase je tu mnohem větší riziko jejich roztřepení. A také poměrně hodně záleží na struktuře vlasů samotných.

Jak často stříhat dlouhé vlasy podle typu jejich struktury

Husté vlasy vyžadují střih každých šest měsíců. Podobné je to rovněž u dlouhých kudrnatých vlasů. Ale pokud vaše kudrliny začnou ztrácet tvar, je čas na návštěvu kadeřníka.

Jemné vlasy vyžadují zásah kadeřníka každých šest týdnů. Jemné vlasy jsou náchylnější k poškození horkovzdušnou úpravou a vlasovými přípravky více než jiné typy vlasů, proto je klíčové časté zastřihování. A v neposlední řadě nesmíme zapomenout na rovné dlouhé vlasy, které vyžadují střih každý měsíc až dva. Dále čtěte: Co je bezsulfátový šampon a jak moc jej potřebujeme používat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?