S vánoční výzdobou vám mohou pomoci i děti. Tyto dekorace je zaručeně nadchnou

 Děti 
10. prosince 2020 11:28 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Děti se rády zapojují, tím spíš pokud jde o Vánoce Depositphotos
Pokud rádi zapojujete děti do veškerých aktivit, možná přemýšlíte nad tím, jak by vám ještě mohly pomoci se sváteční výzdobou a ještě se u toho zabavily a něco nového poznaly a zažily. Zapojit se mohou děti všech věkových kategorií, ovšem dle svých schopností.

Vánoční čas je pro děti velmi výjimečným obdobím. Obzvláště menší děti jej prožívají velmi silně, jelikož je pro ně spojen s kouzelným Ježíškem, vůní cukroví a krásným večerem plným úsměvů a hlavně dárků. Abyste jim, ale i starším dětem, čekání zpříjemnili, připravte si pro ně pár aktivit, které je zaručeně zabaví a ještě posílí vánoční atmosféru.

Už samotná výzdoba domova napoví, že je něco jinak. Že se blíží Vánoce. V televizi také vysílají mnohem více pohádek s vánoční tématikou. Pokud ale nechcete, aby vaše děti trávily svůj veškerý volný čas u televize nebo s mobilním telefonem v ruce, musíte jim vymyslet program. Ale takový, které je bude bavit. A to tento zaručeně bude.

Vystřihovaný stromek

Děti si často chtějí vyzdobit svůj pokojíček vánočními motivy, a tak motají řetězy kolem nábytku, lepí sněhové vločky do oken, kreslí si obrázky s Ježíškem a jinými vánočními symboly. Pomozte jim dle jejich schopností nakreslit na karton vánoční stromek klidně osmdesát centimetrů velký. Společně s nimi jej vystřihněte, nabarvěte vodovkami a nechte zaschnout. Mezi tím si vezměte tvrdý papír a nechte děti, ať si nakreslí i ozdobičky a následně je vybarví. Pokud máte ještě malé děti, tvary ozdob jim předkreslete. Až bude všechno zaschlé, pomocí oboustranné lepicí pásky s dětmi ozdobičky přilepte na stromek. Ověšený stromek postavte v pokojíčku ke zdi, nebo jej pomocí oboustranné lepicí pásky přilepte.

Sněžítko ze zavařovačky

Máte-li doma zavařovací sklenici, sklenici od okurek nebo marmelády, máte vyhráno. Dají se s ní totiž dělat úžasné dekorace, jako například svícínek nebo sněžítko. Pro svícen jen pomalujte nebo polepte vnitřní stranu sklenice, vložte svíčku a kochejte se tím, jaké obrazce hází ve tmě na zeď zajímavé stíny. Na výrobu sněžítka budete potřebovat ještě polystyrenové kuličky a klidně vlastnoručně vyráběné postavičky, stromečky či sněhuláky z papíru. Postavičky se stromky nalepte na víčko zevnitř, do sklenice nasypejte kuličky, zašroubujte a otočte.

Plovoucí svíčky

Skvělou zábavou jsou i plovoucí svíčky ve tmě. Použít můžete jakékoliv svíčky, které rozehřejete ve skleněné nádobě ve vodní lázni. Nejprve z nich ale vyndejte knoty. Pokud máte bílé svíčky, můžete k nim při rozehřívání vhodit i barevnou voskovu, která svíčku krásně obarví. Pak už jen umístěte knoty do formiček, postačí vám formičky na muffiny nebo půlky oříškových skořápek, zalijte tekutou svíčkou a nechte zatuhnout. Po ztuhnutí vyndejte z formy a nechte děti, ať si je pouští ve zhasnuté koupelně ve vaně. Ovšem bez koupání.

Výroba adventního kalendáře

Patří-li vaše děti mezi ty, které dostanou adventní kalendář a během pár dní jej tajně celý sní, můžete ho s nimi doplnit. Vyndejte plastovou formu, rozehřejte v kastrůlku čokoládu (jistě jich máte od Mikuláše dost), nalijte do sáčku, kterému ustřihnete roh a znovu naplňte jednotlivá okýnka. Plát pak dejte do ledničky a nechte ztuhnout. Pokud nejste zastánci čokoládových kalendářů, zkuste příště tento.

Zdobení stromečku pro ptáčky

Máte-li zahradu, nebo chodíte-li na procházky někam, kde je pravděpodobné, že se pohybují zvířata, můžete ozdobit vybraný stromek pro ptáčky, ale i jiná zvířátka, aby neměla hlad. Nejlépe jim zachutná lůj, olejnatá semena, bobule, ovoce, zelenina, žaludy, kaštany, ale také ořechy, šípky nebo třeba jeřabiny. Libovolně zavěste na stromek a zbytek nechte na zvířátkách.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod