Sametové kalhoty hlásí velký návrat. Hodí se do práce i na večírek

 Móda 
07. prosince 2020 15:37 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sametové kalhoty jsou hitem letošní zimní sezony Depositphotos
Sametové kalhoty se nosily před lety, ale nyní se znovu hlásí o slovo. Hodí se totiž jak do kanceláře, tak na večírek.

Načasování je skoro dokonalé. Vánoce jsou za dveřmi, a i když si letos vánočních večírků moc neužijeme, vůbec to nevadí. Sametové kalhoty se dají nosit do práce, popřípadě vydrží ve vaší skříni do doby, než si zase budeme moci na nějaký ten večírek vyrazit.

Sametové kalhoty jsou elegantní a tentokrát se budou nosit ty se širokými nohavicemi. Takže pryč se skinny džínami nebo dokonce legínami. V sametových kalhotách totiž budete vypadat, jakobyste u módního stylisty strávily celý den.

Jak nosit sametové kalhoty

Sametové kalhoty vzaly tuto zimní sezonu doslova útokem, takže je mylné se domnívat, že je koupíte jen od luxusních výrobců. Naopak. K dostání jsou v různých střizích snad ve všech obchodech s módou. Ať už jde o sametové kalhoty s užšími nohavicemi, nebo o ty trendy, tedy se širokými nohavicemi.

Chcete-li, aby vypadaly luxusně, pořiďte si rozhodně kalhoty se širokými nohavicemi a kombinujte je s dalšími lesklými kousky, především s hedvábím, saténem a dokonce můžete obléknout i flitrovaný top. Dáváte přednost neformálnějšímu přístupu? Pak si vyberte styl rovných nohavic, který můžete spárovat s bílým tričkem, nadměrným sakem a botami s robustní podrážkou.

Jaké barvy sametových kalhot si vybrat

Záleží samozřejmě na příležitosti, pro kterou si kalhoty pořizujete. Tmavší barvy jako klasická černá nebo tmavě zelená se hodí více na běžné nošení. Kombinovat je můžete s kotníčkovou obuví nebo kozačkami, halenkou, svetrem či topem.

To samé platí pro kalhoty v letošní hitové barvě, tedy v odstínu burgundy. Módní tvůrci ale dali na trh celou řadu barev jako například šedou či hnědou.

Pro slavnostnější příležitosti se samozřejmě hodí především červená barva sametových kalhot, ke kterým si vyberte rovněž slavnostnější pár bot. Pokud dáváte přednost rovným nohavicím a chcete sametové kalhoty spíše pro večírkovou sezonu, pak si je pořiďte v černé barvě a stejně jako u červených je doplňte lodičkami nebo mokasínami.

Nakonec ale nemusíte zůstat jen u kalhot. Samet je aktuálně takovým hitem, že si můžete vybrat i celý kalhotový kostým. Pokud se vám tento nápad líbí nejvíc, pak ideálně zvolte červenou, černou, tmavě zelenou nebo tmavě hnědou barvu. Dále čtěte: Pět každodenních šperků, které doplní váš outfit bez ohledu na váš styl.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve