Zajímavosti z filmu Notting Hill. Kolik dostala Julia Roberts za natáčení zaplaceno a proč si z ní Hugh Grant dělal legraci

 Retro 
20. prosince 2020 16:15 / Eva Vogelová
  1
📷
7 fotografií v galerii
Mezi Hughem a Julii to během natáčení trochu skřípalo Archiv ČT
Uplynulo přes dvacet let od premiéry filmu Notting Hill (1999). Snímek byl pojmenován podle londýnské městské čtvrti, ve které se příběh z části odehrává. Romantickou komedii natočil Roger Michell a scénář napsal Richard Curtis. Dvou hlavních rolí se ujali Julia Roberts a Hugh Grant. Lidé je považují za jeden z nejoblíbenějších filmových párů. V zákulisí to však vypadalo trochu jinak, než předkládá film. Co se dělo za kamerami?

Julia Roberts ztvárnila ve snímku Notting Hill slavnou herečku Annu Scott, která přijede do Anglie na premiéru svého nového filmu. Ve volném čase zamíří do malého krámku, který patří Williamu Thackerovi. Oba se do sebe zamilují, ale procházejí si různými těžkostmi, které je od sebe oddalují. Jde o komedii, která přímo vyzývá k vánoční pohodě.

Julia Roberts hrála do jisté míry samu sebe

S trochou nadsázky by se dalo říci, že Julia Roberts hrála ve snímku Notting Hill samu sebe, i když se s charakterem postavy, kterou ztvárnila, nikdy zcela neztotožnila. V době natáčení z ní už byla slavná herečka oceněná Oscarem a stejně jako postava Anna Scott bojovala s bulvárem.

Někteří diváci si mysleli, že scénárista se inspiroval skutečným životem Julie, což však není pravda. Richard Curtis uvedl, že postava Anny je hybridem Grace Kelly a Audrey Hepburn. Kariéra Hugha Granta byla teprve v začátcích. Do většího povědomí diváků se dostal až právě díky filmu Nothing Hill. Herečce Julii Roberts přinesl velkou slávu především snímek Pretty Woman. Film měl původně dopadnout úplně jinak. Přečtěte si o něm další zajímavosti.

Hugh Grant nepatřičně vtipkoval o Julii Roberts

Mezi Hughem a Julií to během natáčení trochu skřípalo. Herec totiž několikrát zavtipkoval o velkých ústech Julie, což pro ni nebylo moc příjemné. Měli kvůli tomu mezi sebou spory. V následujících letech mu však Julia odpustila a herci se usmířili.

Julia Roberts ve snímku prozradí skutečnou částku, kterou za roli dostala

Ve snímku se odehrává scéna, kdy se Willův kamarád zeptá Anny, kolik peněz dostala za svůj poslední film. Herečka odpoví, že vydělala patnáct milionů dolarů. Jde o stejnou částku, kterou dostala za svoji roli v Notting Hillu. Nejprve měla dostat „pouze“ deset milionů, ale Julia nakonec chtěla víc.

Williemův dům s modrými dveřmi patřil scénáristovi filmu

Ve filmu bydlel nesmělý knihkupec v domě se zářivě modrými dveřmi. Majitelem byl sám scénárista Richard Curtis. Další majitele velká popularita domu donutila natřít dveře černou barvu. Noví majitelé je však přetřeli zpět do modré. Film Notting Hill odvysílá ČT v sobotu 19. 12. 2020 a v neděli 20. 12. 2020.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve