Odstranění obličejových chloupků pomocí medu

 Krása 
24. dubna 2021 08:26 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Med toho dokáže opravdu hodně Depositphotos
Existuje spousta kosmetických triků, které zvládneme doma, dokonce i s ingrediencemi, které máme ve spíži. Takže co takhle se zbavit nechtěných chloupků v obličeji jen pomocí medu? Jde to, nebo jen to jen další internetová senzace?

Začněme jednou hlavní výhradou. Voskem ani medem chloupky trvale neodstraníte. "Ano, med je do jisté míry účinný při odstraňování chloupků na obličeji, ale neničí vlasový folikul,“ říká estetická kosmetička Ashley Anderson. "Chcete-li vlasový folikul trvale odstranit, musíte být schopni zničit spodní část folikulu, což je místo, odkud vlasy dostávají prokrvení a schopnost regenerace.“ Abyste toho dosáhli, potřebujete energetické ošetření, jako jsou lasery nebo IPL, i když ani zde to není stoprocentní a mnohdy je nutné každoroční úprava.

Kde funguje med nejlépe?

Důležité je vědět, jak se chloupky v obličeji liší od chloupků na těle. "Existují dva typy vlasových folikulů. Čím jsou chloupky silnější a hrubší, tím bolestivější může být ošetření voskem, protože k jejich vytržení je zapotřebí větší síly. Pokožka na obličeji je mnohem citlivější, takže pokud je technika voskování provedena nesprávně, může to být nepříjemné.

Ale pro citlivou pokožku má med některé vrozené vlastnosti, díky nimž je ideální pro tuto oblast. "I když nemohu říci, že med je účinnější než tradiční vosk, je med dobrá metoda přirozeného odstraňování chloupků,“ říká Anderson. "Med má také řadu vlastností, díky nimž je skvělou náhradou za drsnější a mnohokrát velmi dráždivý proces voskování. Je plný antioxidantů, zklidňuje pokožku, je známým změkčovadlem a zvlhčovačem a je také antibakteriální.“

Jak si doma udělat medový vosk

Mnoho salonů nabízí voskování medem, ale doma je snadné si vyrobit vlastní medový vosk. Jak na to?

Smíchejte jednu část citronové šťávy se čtyřmi díly medu (asi jednu polévkovou lžíci až čtyři polévkové lžíce) v hrnci na sporáku a zahřívejte, dokud se neohřeje. "Do směsi můžete také přidat trochu cukru, aby působil jako extra pojivo,“ říká Anderson. Nechte směs mírně vychladnout. Pomocí dřevěné tyčinky naneste malé množství medu na místo, které chcete ošetřit a nechte 15 až 20 minut zaschnout. Zatímco někteří odborníci navrhují použít k odstranění medové pasty proužky, Anderson to nedoporučuje.

Říká, že pouhé setření zaschlého medu vlhkou a teplou žínkou bude stačit k odstranění pasty i všech chloupků, které se zachytí, aniž by hrozilo riziko podráždění nebo poškození jemné citlivé pokožky v obličeji. Následně tedy obličej opláchněte v ošetřené oblasti od zbytků medu a pleť ošetřete svým hydratačním krémem. Dále čtěte: Zázvor omlazuje pleť a pomáhá i v boji s celulitidou. Klíčové je jej správně používat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod