Kokosový olej dokáže s vlasy divy. Vyzkoušejte třeba skvělou noční masku pro hydrataci a lesk

 Krása 
29. května 2021 17:33 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kokosový olej je v péči o vlasy stále uznávanější Depositphotos
Přírodní oleje, jako je třeba ricinový olej, jsou již léta základem produktů v oblasti krásy, éterické oleje jsou oblíbenější než kdykoli předtím a tělové oleje představují vynikající způsob hydratace. Platí to i o kokosovém oleji, který je rovněž velmi účinný a mimo jiné pomáhá ke zdravým a krásným vlasům.

Kokosový olej je jedinečný, protože je podobný přirozené lipidové struktuře vlasů a je schopen pronikat do vlasů více než jiné oleje. Takže co všechno vlastně umí?

Jaké jsou výhody kokosového oleje pro vlasy

"Při pravidelném používání (dvakrát až třikrát týdně) může kokosový olej zlepšit hydrataci vlasů, usnadnit jejich rozčesávání a současně zvýšit lesk a bránit krepatění,“ vysvětluje kosmetická laborantka Sabina Wizemann.

Existují rovněž studie, které prokázaly, že při pravidelném používání pomáhá kokosový olej významně snížit ztrátu bílkovin ve vlasech a dokonce podpořit růst vlasů.

Jaký druh kokosového oleje je pro vlasy nejlepší

Někteří lidé používají k ošetření vlasů organický, kuchyňský, nerafinovaný nebo čistý kokosový olej přímo ze sklenice. Ale je možné najít i kokosový kondicionér nebo hlubokou ošetřující masku, které mají kokosový olej jako svoji špičkovou ingredienci. Pokud se však rozhodnete pro čistý kokosový olej, profesionálové doporučují olej v jeho surové variantě, tedy organický.

Jak používat kokosový olej jako masku na vlasy

Masku si dopřejte vždy předtím, než si vlasy umyjete šamponem. "Tím ochráníte vlasy před absorbováním příliš velkého množství vody,“ říká Wizemann. Snížíte tím také případné krepatění vlasů a i následné rozčesávání bude snazší.

Vyberte si tedy surový kokosový olej, pomocí dlaní jej naneste na suché vlasy a ty následně pročešte. Nechte olej působit 15 až 30 minut, aby se vstřebal. Následně vlasy důkladně umyjte šamponem (možná budete muset šamponovat dvakrát, abyste odstranili veškerý olej) a kondicionérem, jak jste zvyklí.

Ovšem můžete si udělat i noční zábal. V takovém případě naneste surový kokosový olej na suché vlasy a vyčesejte. Před spaním vlasy pevně zabalte do sprchové čepice nebo ručníku. Ráno vlasy umyjte šamponem a poté použijte normální kondicionér. 

Pokud chcete pomocí kokosového oleje jen dostat pod kontrolu například krepaté konečky vašich vlasů, pak na postižená místa naneste trochu oleje a pročešte, čímž byste měli dosáhnout viditelného vylepšení postižených vlasů. Dále čtěte: Nasaďte růžovou vodu jako prevenci lupů a hydrataci vlasů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008