Jak se zbavit tzv. mračících vrásek. Volit můžete mezi injekcemi a speciální péčí

 Krása 
10. února 2022 17:34 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jakmile se vrásky mezi obočím vytvoří, je těžké se jich zbavit Depositphotos
Jedna špatná zpráva hned na začátek. Pokud se vám tzv. mračící vrásky vytvořily a nechcete žádnou injekční výplň, pak už s tím nejde nic moc dělat. Přesto je tu nějaká péče o pleť, která nakonec může poskytnout celkem uspokojivé výsledky.

V posledních letech se nejspíš opravdu víc mračíme, než smějeme, a tak tzv. mračící vrásky, jsou to ty mezi obočím, děsí nejednu ženu. Navíc mračící vrásky se začínají pomaličku vyvíjet už zhruba od třicátého roku věku a když jim ještě častými nespokojenými grimasami pomůžeme, často nezbývá, než si našetřit na injekční výplň s botoxem nebo kyselinou hyaluronovou.

Jak zatočit s mračícími vráskami

Pokud se chcete vyhnout výplním, pak už moc možností skutečně nezbývá. Kosmetické kliniky nicméně ještě nabízejí nejméně dvě procedury, které by tyto vrásky měly dokázat zjemnit. Tou první je Ulterapie, což je ošetření, které využívá ultrazvukové vlny k prohřátí hlubších vrstev pokožky a stimulaci tvorby kolagenu. Nezaměřuje se na konkrétní linie, ale může pomoci zbavit se mračících vrásek tím, že dodá pleti všestrannou napjatost a kyprost.

Mikrojehličkování je další známá procedura na zlepšení stavu vrásek, respektive vede k jejich zjemnění. Kůže je při této proceduře pakovaně ošetřována jehlovým mechanickým zařízením podobným peru, které vytváří jakési povrchové trauma pleti, kterého se pleť následně snaží zbavit přirozenou produkcí velkého množství nového kolagenu. 

Jaké kosmetické produkty na mračící vrásky používat

Pravděpodobně je všechny znáte. Patří mezi ně v první řadě kyselina hyaluronová. Tady ale často dochází ke špatné volbě samotného produktu, ať už jde o sérum nebo hydratační krém. V ideálním případě vybírejte produkty, které obsahují několik molekulových hmotností kyseliny hyaluronové, protože větší molekuly zůstávají na povrchu kůže a menší pronikají hluboko, což je to, co je potřeba pro správný účinek.

Retinol je další známou aktivní látkou pro omlazení pokožky, která urychluje buněčnou výměnu, což má za následek hladší texturu pokožky, zvýšený obsah kolagenu a zjemněné linky. U retinolu také často dochází k chybám při jeho používání. První viditelné výsledky se totiž dostavují zhruba až po měsíci pravidelného používání retinolu. Řada žen tak s jeho aplikací netrpělivě skončí dříve a výsledků se nedočká.

Poslední v řadě jsou peptidy, multitaskingové ingredience, které plní v pokožce nejrůznější funkce, ale v zásadě dodávají pleti energii a přimějí ji, aby se chovala, jako by byla mladší, což pomáhá předcházet degradaci kolagenu a elastinu, která způsobuje mimo jiné i vznik mračících vrásek.

Zdroj: Woman and Home, Sio Beauty.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod