Pokud je vaše pleť po séru s kyselinou hyaluronovou suchá, pravděpodobně máte špatně nakombinované produkty, které používáte

 Krása 
06. února 2022 11:40 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kyselina hyaluronová se musí používat správně, jinak nemusí fungovat Depositphotos
Kyselina hyaluronová je kosmetickou modlou, která má hydratovat i vyhlazovat vrásky. Ale může se stát, že místo toho takové sérum vaši pleť ještě vysuší. Ale není to tak úplně její vina. Spíš jde o to, že nevíte, jak správně kyselinu hyaluronovou používat.

Pokud má totiž vaše pokožka málo vlhkosti sama od sebe, respektive o ni nepečujete správně, pak používání kyseliny hyaluronové (HA) nic nespraví. Naopak v takovém případě HA nebude sama o sobě příliš účinná a vaše pleť může být ještě sušší. Obecně platí, že séra mají tendenci schnout na pokožce rychleji než krémy. Paradoxně to může zanechat vaši pokožku suchou,  i když používáte hydratační produkt v podobě kyseliny hyaluronové.

Jde o správnou kombinaci

Chcete-li se tedy takovému negativnímu efektu po aplikaci HA vyhnout, je potřeba sladit všechny produkty péče o pleť, které používáte.

Po aplikaci séra je tedy nutné použít hydratační krém, který uzamkne vodu, než se doslova vypaří z pokožky. Pokud by to nepomohlo, pak zřejmě budete muset zcela svoji péči o pleť změnit. Kyselina hyaluronová je především bojovníkem proti stárnutí a pokud nepomáhá nebo je kontraproduktivní, je dost možné, že používáte takové produkty, ve kterých jsou molekuly HA zkrátka příliš velké a neproniknou dostatečně hluboko do pokožky. Je tedy nutné používat takové produkty, které obsahují malé molekuly HA.

Které produkty s HA používat

Abyste nemusely příliš studovat nepřeberné množství produktů s kyselinou hyaluronovou, můžete si výběr toho správného usnadnit tím, že se poohlédnete po tzv. dvousložkových sérech s HA. Dvousložková séra či krémy s Ha obsahují jak malé, tak i ty větší molekuly kyseliny hyaluronové, takže budou správně působit jak v horních, tak hlubších vrstvách pleti, kde vrásky vznikají.

Pokud se výběru těch správných produktů ale chcete věnovat důkladněji, pak můžete najít tzv. nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, která disponuje mnohem lepší penetrační schopností a proniká tedy do hlubších vrstev pokožky. Rovněž je šikovná kombinace nízkomolekulárního séra a nočního krému s vysokomolekulární HA.

Zdroj: Martha Stewart, Naya.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod