Jablka obsahují vitaminy, které pokožce prospívají a dokáží pleť rozzářit

 Krása 
04. února 2022 08:04 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jablka přirozeně rozjasňují pleť a pomáhají s hydratací Depositphotos
Rozjasnit svoji pleť by si přála většina žen. A nemusí se to podařit složitě pomocí řady kosmetických produktů. Stačí na to totiž jedno docela obyčejné ovoce, jehož vitaminy pleť rozzáří.

Nejde o žádný výmysl ze sociálních sítí. Tuto pravdu potvrzují i dermatologové. Některé klíčové vitaminy v tomto ovoci totiž skutečně pomáhají rozzářit pleť.

Je to jablko

Ano, skutečně je to obyčejné jablko, pro většinu z nás to nejobyčejnější ovoce, které snadno můžeme sklízet na každé zahradě. "Sníst jedno jablko denně může skutečně pomoci naší pleti prosperovat. A je to snadná věc, kterou bychom měli tuto zimu všichni udělat, abychom se zevnitř i zvenku cítili co nejlépe," říká dermatolog Simon Zokaie.

Jablka jsou totiž bohatá na vitaminy A, B komplex a C, tedy vitaminy, které pomáhají vaší pleti zbavit se různých patogenů a urychlit omlazení kožních buněk. Kromě toho jsou jablka také nabitá draslíkem, tedy typem elektrolytu, který pomáhá buňkám zadržovat vodu. A k tomu všemu ještě obsahují také 86 procent vody, což je o důvod navíc, proč jablka skutečně pomáhají pleť hydratovat.

Bylo také prokázáno, že stres a nedostatek spánku způsobují pigmentaci a váčky pod očima. Doktor Zokaie tvrdí, že jablka rovněž dokáží tyto tmavé kruhy zesvětlit. K tomu je v jablku určena kyselina tříslová. A budete se divit, žádná okurka, nýbrž plátky jablka pod očima pomůžou odstranit nebo zmírnit nechtěné váčky. 

Jak užívat jablka pro lepší pleť

Nejprve je potřeba několik jablek odšťavnit a získanou šťávu pomocí vatového tamponu nanést na obličej a krk. Nechte šťávu zaschnout a následně omyjte. Proceduru opakujte dvakrát až třikrát týdně.

Jak už ale bylo řečeno, když sníte nějaké to jablko každý den, rozhodně si pomůžete v hydrataci a rozjasnění vaší pleti. A pokud by se vám do ničeho z toho nechtělo, můžete si jablečnou péči o svoji pleť usnadnit pomocí některého z jablečných sér, která jsou běžně k dostání na trhu s kosmetikou.

Zdroj: Woman and Home, Be Beautiful.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008