Pravidelným převlékáním postele ku zdravější pleti bez akné. Žádný vtip, ale realita

 Zdraví 
27. dubna 2022 12:17 / Patricie Chládková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Postel s námi obývá množství bakterií, roztočů i odumřelých kožních buněk Pixabay
Doufám, že pro nikoho z nás už není překvapením, že v naší posteli žije obrovské množství nežádoucích nájemníků v podobě rozličných roztočů a bakterií. Tito nezvaní hosté mají vliv jak na naše zdraví, tak i na stav naší pleti.

Jen si vzpomeňte na ten slastný pocit, kdy uleháte do nově povlečené postele. Na ten pocit svěžesti a nadýchaného polštáře. Po pár dnech je však všechno jinak. Povlečení je plné prachu, potu, mazu a odumřelých kožních buněk, na kterých si velice rádi smlsnou právě roztoči. Odborníci proto doporučují převlékat lůžkoviny alespoň jednou do týdne. U alergiků častěji, ideálně každé tři dny.

Na kvalitě nezáleží 

Nehledě na to jak drahé a kvalitní máte povlečení, nic to nemění na faktu, že je potřeba často vyměňovat a to především povlak polštáře. Tedy i kdybyste sebevíc nestíhali, aspoň polštář byste převléknout měli.

Pouhým okem jsou nezvaní návštěvníci nepozorovatelní, ale kdybychom se podívali na povlečení pod mikroskopem, byla by to jiná podívaná. Našli bychom jak samotné roztoče, tak i jejich výkaly a mrtvé schránky. Důsledky dlouho používaného povlečení pak můžete vidět i v zrcadle a vaše pleť vám rozhodně nepoděkuje. Za váš prohřešek vás může potrestat přecitlivělostí, většími sklony k akné, vyrážkám a různým alergickým reakcím.

Abychom vše neházeli jen na drobné roztoče, pojďme si přiznat, že jsme na vině i my sami s naším potem a odlupující se odumřelou vrstvou kůže, zbytky make-upu i slinami.

Co si z toho vyvodit

No a jak s tím vším teď naložit, ptáte se? Základem je pravidelné převlékání povlečení. Povlečení vždy perte na devadesát stupňů a rovnou zapomeňte na úsporné programy. Jen ty bakterie pěkně povařte. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Pilō | ECO LUXE SELF-CARE® (@pilo_ecoluxe)

Pro pleť je velice účinným krokem investice do hedvábného povlaku na polštář. Hedvábí je k pokožce vstřícné, o dost méně se o ně odírá, a tím pomáhá předcházet vzniku akné a zároveň díky své jemnosti redukuje vrásky.

Porozhlédnout se také můžete po lněném povlečení, kdy len je přirozeně antibakteriální a může vám v boji pomoci.

A nezapomeňte jednou za čas dát lůžkoviny pěkně vymrznout tak, jak to dělávaly naše babičky. Pleť i vaše tělo vám poděkují a spát budete jako v bavlnce.

Zdroj: webmd.com, wellandgood.com, livingetc.com, hyggeb.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve