Obličejová akupunktura: Jak funguje, jaké jsou její výhody a možnosti aplikace ke zmírnění projevů vrásek

 Krása 
22. dubna 2022 14:36 / Patricie Chládková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Akupunktura aplikovaná na oblast obličeje může zmírnit projevy vrásek a otoků Depositphotos
Akupunktura, která vychází ze zásad tradiční čínské medicíny je šetrnou a bezpečnou metodou uvolnění svalů. Lze ji aplikovat na obličej pro zmírnění projevů stárnutí?

Tradičně pomáhá při svalových zraněních, při bolestech zad, hlavy nebo při migréně. Avšak její léčebné účinky pokrývají v podstatě jakékoliv tělesné obtíže. 

Akupunktura jako anti-aging metoda

Filozofie, jenž je na pozadí akupunktury, je založená na myšlence, že aby bylo tělo v harmonii, je potřeba zajistit správné proudění životní energie Qi. Pokud je toto proudění někde zablokované, vznikají obtíže spojené s místem blokace. Podaří-li se pomocí aplikace jehliček, které se v průběhu akupunktury využívají, blokaci odstranit, pak dochází k obnovení harmonie nejen v těle, ale také v obličeji a to vede k uvolnění mimických svalů.

Kosmetická akupunktura se často přirovnává k aplikaci botoxu, nicméně akupunktura je naprosto bezpečná a k tělu šetrná metoda, která ve svalech obličeje uvolní napětí. Oproti tomu aplikace botulotoxinu svaly dočasně znehybní a tím se dospěje k efektu vyhlazení vrásek.

Velmi tenké jehly na jedno použití se aplikují do míst, které působí nežádoucí nedokonalosti pleti. Aby aplikace byla úspěšná, doporučuje se vyhledat odborníka, který pečlivě uváží, do kterých míst je vhodné jehličky umístit a docílit dlouhodobého efektu.

Tím, že jehličky v pleti zanechají mikro-poškození, se nastartují hojivé procesy v těle, uvolní se protizánětlivé látky a podpoří se tak tvorba kolagenu a elastinu. Tyto látky pak přispívají pružnosti pokožky obličeje a jsou zodpovědné za zachování svěžího a jasného vzhledu pleti. Akupunktura také zlepšuje cirkulaci krve a lymfy v obličeji, čímž minimalizuje jemné vrásky a předchází vzniku nových.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Modern Acupuncture (@ma_modernacupuncture)

Abyste z akupunktury vytěžili co nejvíce, je potřeba vaše očekávání probrat s odborníkem, který pečlivě prozkoumá v jakém stavu se vaše pleť aktuálně nachází. Vzhledem k zjištěním pak navrhne čestnost a počet sezení, které byste pro zlepšení měli absolvovat. Ve většině případů počítejte alespoň s 6 až 10 sezeními s frekvencí jednou až dvakrát do týdne.

Avšak je potřeba zmínit, že ani tyto kouzelné jehličky nejsou všeho spásné a pokud vedete špatný životní styl, nečekejte od obličejové akupunktury žádné zázraky.

Zdroj: healthline.com

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47