Dominika (48): Manžel se chlubí fotografiemi, které neměl nikdo další vidět. Slýchám teď nelichotivé komentáře a cítím se hrozně

 Vztahy 
30. července 2022 09:42 / Michael Veselý
  4
📷
1 fotografie v galerii
Některé věci by se ven dostávat neměly, o tom ví Dominika své. Depositphotos
Některé stránky našich vztahů by rozhodně měly zůstat v soukromí. Bohužel se najdou i lidé, kteří zůstali v pubertálních letech a intimnostmi se rádi pochlubí mezi přáteli. Kam tím však může zajít, okusil na vlastní kůži manžel paní Dominiky.

„Jsme takový normální pár ze střední třídy. Nikdy jsme s manželem příliš nevybočovali. On vlastní řeznictví a já vypomáhám s administrativou jako asistentka ředitele. O víkendech občas zajdeme někam s přáteli nebo tomu tak alespoň ještě nedávno bylo. Teď se kontaktu spíše vyhýbáme, protože už se mezi nimi necítíme nejlépe,“ začíná vyprávění Dominika. S manželem žije ve městě, kde je poměrně rušno a jeden druhého si naštěstí příliš nevšímá.

„Dlouhou dobu mi to vadilo, dnes jsem za to ale ráda. Nikdy by mě nenapadlo, že mě muž přivede do takové šlamastiky. Všechno začalo před několika týdny. Vlastně abych se vrátila na úplný začátek, bude to už nějaký ten rok, co přišel můj muž s požadavkem, abych mu vyfotila nějaké intimní fotografie. Sloužit měly čistě pro jeho potěšení, a ač jsem se zdráhala, přistoupila jsem na to. Tyhle nápady mu přišly na mysl, když se naučil používat sociální sítě a zjistil, co si tam lidé posílají,“ popisuje Dominika.

Z jednorázového setu selfie na mobil se časem stala pravidelná záležitost a čas od času manžel prosil o nějaké fotky, kterými bych mu udělala radost. „Nevadilo mi to, přece jen mě znal jak mě pán Bůh stvořil a byla jsem ráda, že raději přijde za mnou, než aby očumoval nějaké nahé dvacítky a tahal fotografie po internetu z nich. Sem tam jsem mu poslala set selfíček a zdál se spokojený, nic náročného. Pak ale přišel s nápadem, že si pořídí nějakou základní zrcadlovku a zkusíme nafotit cosi víc uměleckého. Chvíli jsem se rozmýšlela a pak usoudila, že se mi nápad vlastně líbí. Řekla jsem si, že na povedených fotkách třeba budu vypadat přitažlivá, a zalíbím se tak i sama sobě,“ přiznává se Dominika.

Když objednaný fotoaparát dorazil, dohodli se tedy s mužem a udělali několik fotografií, na kterých se Dominika postupně odhalovala. Nešlo o nic vulgárního, přesto samozřejmě předpokládala, že je nikdo další neuvidí. „Manžel byl na tyhle naše domácí fotky ale neobyčejně hrdý, a tak udělal hned několik věcí, které bych mu nikdy neschválila. Pořád tomu nemohu uvěřit, ale moje fotografie poslal několika přátelům, kterým se chtěl pochlubit, co má doma a jakýže je šikovný fotograf. Dodnes si za to sype popel na hlavu, jenže to už je mi houby platné, že to tak povím. Moje soukromé fotografie, na kterých jsem nahá tak shlédlo nejprve několik jeho kamarádů, kteří je náležitě okomentovali, a jak se později ukázalo, dokonce se shodli, která je nejlepší,“ vypráví Dominika, kterou tohle jednání zcela pohoršilo.

„Chlapi jsou chlapi, takže by mě to asi nemělo překvapit, ale to, že jednu méně odhalenou, zato dost pikantní fotografii si pak můj Josef umístil na sociální síť, mě naprosto dorazilo. Díky bohu mu byla velmi rychle stažena, protože pravidla nepovolují sdílet veřejně obnažené fotky. Tím už to ale nezachránili, protože fotku vidělo několik našich přátel, kolegů i lidí ze sousedství. Na manželovu nerozvážnost jsem neměla slov. Měl pocit, že internet není až tak veřejné místo a nepředpokládal, že si ji hned zobrazí tolik lidí. Zřejmě se cítil, jako by moji obnaženou fotku umisťoval do nějakého uměleckého alba, které leží na pomezí našeho bytu a sem tam do něj může nahlédnout někdo, kdo jde kolem. Pravdou ale je, že jakmile dáte něco na internet, lehce na to ‚nahlédne‘ celý svět,“ stěžuje si Dominika.

„Ne všichni přijali Josefovu nerozvážnost klidně, někoho pobouřila a jiní velmi nepříjemně komentovali mé křivky oplzlými řečmi. O to horší to bylo, že šlo o lidi, se kterými se skutečně stýkáme v reálném životě. To jsme si uvědomovali oba a i jemu začala být tahle představa velmi rychle nepříjemná,“ vysvětluje Dominika. Kvůli několika hloupým fotkám, které vznikly během domácího experimentu, se tak museli manželé stáhnout do ústraní a netroufají se příliš ukazovat mezi lidmi do doby, než se na tenhle společenský přešlap zapomene.

„Není to vůbec jednoduché, v práci občas slýchám nelichotivé komentáře, protože lidé si to mezi sebou samozřejmě pověděli. Připadá mi, že jsem ztratila autoritu v kolektivu. Manžel to má jednodušší, on pracuje jen s lidmi, které si sám vybere, o jeho tělo navíc nešlo. Já se s tím musím prát každý den a je mi z toho zle,“ přiznává se Dominika. Svého rozhodnutí nafotit podobné fotografie i manželova ukvapeného popudu umístit je na sociální sítě velice lituje a není sama. „Jednou přišel Josef z hospody s monoklem. Když jsem se ptala, jak to, řekl mi, že se přesně kvůli téhle záležitosti porval. Od té doby raději nechodí ani tam, je to tak lepší. Jak dlouho tohle ale vydržíme, nevím, je to otřesné. Nemohu se podívat lidem do očí. Navíc se bojím, zda si ty fotky někdo nestáhl, abych je za pár let neobjevila na nějakém porno serveru. Stát se může cokoliv, lidé jsou nevypočitatelní,“ posteskla si. (V rámci zachování soukromí čtenářky byla pozměněna jména a fotografie je pouze ilustrativní.)

A jak byste na takovou ostudu reagovali vy? Změnili byste zaměstnání a přestěhovali se, nebo byste předstírali, že se o nic nejedná? Zkusili byste sami někdy nafotit podobné snímky? Podělte se s námi i vy o své zkušenosti.

Autorský článek - rozhovor.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008