Podzim je tu, zima za dveřmi. Černé kotníkové boty budou v módě i letos a přežijí i nepřízeň počasí

 Móda 
01. listopadu 2022 18:43 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Černé kotníkové boty budou znovu dominovat letošnímu podzimu a zimě Depositphotos
Černé kotníkové boty jsou už takovou módní stálicí, kterou neohrožují žádné módní trendy. Co také jiného si obout na podzim do deště nebo v zimě do plískanic ve městě. Přece černé kotníkové boty. Kromě toho, že jsou praktické, dají se v podstatě kombinovat se všemi outfity.

Černé kotníkové boty jsou tak vlastně základem každého šatníku. Jsou skutečnou stálicí, hodící se ke všemu a jsou nositelné za každého počasí. Můžete je obléknout k džínám, kalhotám i sukním nebo šatům různých délek. Černé kotníkové boty jsou díky tomu všemu nadčasové, a tak vlastně nikdy nevyjdou z módy. Stačí si jen podle vlastního vkusu vybrat ten správný pár.
A to je další věc, která je na černých kotníkových botách skvělá. Je jedno, jaký styl nebo jaký design bot zvolíte, nikdy s nimi prostě nebudete mimo trendy. A co víc, výběr černých kotníkových bot je skutečně veliký.

Tento rok jsou zase znovu trendy robustní boty, tedy například i tzv. chelsea boots, rozhodně ale neuděláte žádnou chybu, když si pořídíte nebo oprášíte z botníku takové, které mají špičatou špičku nebo třeba zvolíte černé kotníkové boty v nějakém elegantním designu. A radost určitě budou mít i fanoušci značky Dr. Martens, protože jejich design přesně zapadá do letošního robustního trendu.
Takže po jakých černých kotníkových botách je dobré se poohlédnout, pokud ve svém botníku zrovna žádné nemáte? Pokud nechcete nic robustního a chelsea boots vám nic neříkají, zkuste třeba semišové botky se špičatou špičkou a menším podpatkem. Hodí se prakticky k jakémukoliv outfitu a o semiš se nemusíte vůbec bát. Nepříznivé počasí přežije bez újmy v případě, že semiš pečlivě naimpregnujete.

Zkusit můžete také kožené kotníkové boty se zhruba pěticentimetrovým podpatkem a kulatější špičkou. Jsou velmi elegantní, přesto lehce nositelné a obout je můžete jak k sukni nebo šatům, tak k džínám a kalhotám.

A teď se dostáváme k robustnějším designům černých kotníkových bot, které jsou letos zase trendy. Chelsea boots, Dr. Martens nebo zkrátka jakékoliv botky na robustní podrážce jsou znovu trendem letošního podzimu a zimy a rozhodně se nenosí jen k džínám. Klidně je můžete obout do práce k nějakému méně formálnímu outfitu a hodí se i k některým šatům.

Jak tedy černé kotníkové boty vhodně kombinovat s vašimi outfity? Elegantnější designy bot se hodí skutečně prakticky ke všemu. Můžete je vzít k sukni či šatům a delšímu kabátu, stejně jako k úzkým kalhotám či džínám nebo ke kalhotám se širšími nohavicemi. Dokonce se hodí i ke krátké sukni či kratším šatům.

Pro boty s robustní podrážkou ale překvapivě podle stylistů platí prakticky to samé. Ideální jsou samozřejmě k džínám, ale pokud svůj outfit perfektně zkombinujete, můžete je vzít i ke krátké sukni nebo kratším šatům a nádherně budou vypadat s dlouhými šaty, které sahají právě až ke kotníkům a se stejně dlouhým kabátem. Tyto boty se ale nesnažte kombinovat s kalhotami se širokými nohavicemi. Pokud naopak máte v šatníku kalhoty s úzkými nohavicemi a délkou ke kotníkům, takové chelsea boots se k nim budou skvěle hodit.

Černé kotníkové boty jsou zkrátka takové malé módní terno, a to především díky svojí všestrannosti. Ve vašem celkovém outfitu totiž nehrají výraznou roli, místo toho plní roli té nejlepší podpory celého stylingu. Jinými slovy, černé kotníkové boty budou vždy jakýkoliv váš outfit držet ve skvělé rovnováze.

Autorský článek, další zdroj: WhoWhatWear

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47