Jak zabavit děti doma? Máme několik nápadů

 Děti 
09. listopadu 2019 08:23 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zabavit doma děti nemusí být složité Depositphotos
Ne vždy panuje venku počasí, které dovolí dětem běhat venku a hrát si třeba na schovávanou. Obvykle jim ale pak přebývá energie, což s sebou nic pozitivního nepřináší. Děti se doma začnou nudit a jsou protivné. Problém snadno vyřešíte, když je naučíte se zabavit i doma.

Zabavit se venku dětem ve většině případů nedá žádnou velkou práci. Zato doma to bývá o poznání horší. Když ale pro děti připravíte vhodné hry, tak budou mít o zábavu postaráno a ještě rozvinou jemnou motoriku, fantazii a naučí se naslouchat.

Interiérových aktivit, které malým rošťákům nabídnou porci zábavy a ještě u nich rozvinou zručnost, kreativitu a zvědavost, existuje celá řada. Stačí si jen vybrat.

Hledání pokladu

Nejdříve pro děti tajně vyberte poklad. Může jít o drobnou sladkost, knížku nebo cokoliv jiného. Věc pečlivě schovejte někde v bytě. Pak na různých místech nechejte indicie, které dítěti pomohou cestu k pokladu najít. Dítě by mělo o nápovědě trochu přemýšlet. Tato hra vašeho potomka zabaví, probudí v něm zvědavost a donutí ho přemýšlet.

Cukr, káva, limonáda...

Nejde o žádnou moderní hru, ale pořád skvěle funguje. Vymyslete v bytě nějakou trasu, ideálně i přes překážky v podobě křesel či židlí. Dítě se postaví na start a vy začnete odříkávat říkanku "Cukr, káva, limonáda, čaj, rum, bum". Slova můžete říkat různě rychle, ať je to zajímavější. Dokud mluvíte, může dítě zdolávat předem určenou trasu. Jakmile ale dořeknete slovo "bum", musí se dítě zastavit a zůstat nehnutě stát. Když se pohne, musí zpět na start. Jakmile trasu zvládne, můžete  si role vyměnit.

Modelujte

Jemnou motoriku a kreativitu rozvinete u dítěte také pomocí obyčejné plastelíny. Pořiďte si různobarevné válečky této hmoty a začněte spolu modelovat. Můžete si třeba říct, že vytvoříte různá zvířátka nebo cokoliv jiného. Z výsledků vaší práce pak někde vytvořte výstavku, třeba na okně. Jen si nezapomeňte dát na stůl vhodnou podložku, ať pak zbytek dne nestrávíte úklidem zaneřáděného stolu.

Malování bublinami

Malovat lze pastelkami, fixami i barvami. Ale to vaše děti asi dobře znají a možná je takovou aktivitou nenadchnete. Zkuste jim ale navrhnout malování bublinami. Je to docela snadné. Do malých nádobek připravte dětem jarovou vodu a do káždé kápněte trochu jiné potravinářské barvivo. Barvy můžete i různě namixovat podle vašeho gusta. Pak dejte do každé nádobky jedno brčko, kterým budou děti na papír vyfukovat bubliny. Aby se umělecké dílo nerozmočilo ještě před dokončením, je dobré použít tvrdý výkres nebo karton. Dále čtěte: Odhalit včas oční vadu u dětí je důležité. Předejdete tak trvalým následkům.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47