Pilníků na nehty je mnoho typů. Je třeba si vybrat ten správný

 Krása 
25. ledna 2018 08:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
U pilníků hraje roli materiál i hrubost Shutterstock
K dokonalé manikúře budete rozhodně potřebovat i dobrý pilník. Když ale přijdete do obchodu, možná budete v koncích, jaký vybrat. Je lepší papírový, skleněný nebo raději kovový? Každý má něco do sebe a záleží na tom, co si od pilníku slibujete.

Každá manikérka vám potvrdí, že pilník patří do základní výbavy pomůcek pro péči o nehty. Laik se ale v široké škále typů pilníků jen těžko vyzná. Pilníky se totiž vyrábějí nejen z různých materiálů, ale mají také nejrůznější tvary a velkou roli hraje i jejich hrubost. Co se týká základního rozdělení pilníků, nejčastěji budete mít na výběr mezi papírovými, skleněnými a kovovými. O tom, že vaše nehty mohou odhalit i vážné nemoci, jsme psali zde.

Papírové pilníky

Papírové pilníky se mezi ženami těší zřejmě největší oblibě. Jejich obrovskou výhodou je široká škála výběru tvarů a hrubostí. Můžete si vybrat pilník rovný, zúžený, půlměsíc, zahnutý (banán), úzký či široký.

Na trhu jsou dostupné hrubosti 80, 100, 150, 180 i 240. Čím vyšší vybíráte číslo hrubosti pilníku, tím máte jeho plochu jemnější. Na přírodní nehty doporučují manikérky jemnější pilníky (hrubost 240). Po použití jemného pilníku se vám nehet nebude třepit. Hrubým a středně hrubým pilníkem pak můžete pilovat gelové či akrylové nehty (hrubosti od 80 výše).

K dostání jsou také oboustranné pilníky, které nabízejí kombinaci dvou hrubostí. Určitou formu pilníku najdete i na jedné ze stran leštiček. Známé jsou také tzv. bloky (hranoly pokryté jemnějším typem papírového pilníku) nebo tzv. buffery - jemné pilníky ve tvaru měkkého hranolu, se kterými se velmi příjemně pracuje.

Nevýhodou papírových pilníků je jejich životnost, která je rozhodně kratší než v případě skleněných či kovových pilníků. Na druhou stranu se s nimi dobře pracuje a lze je pořídit za velmi dostupnou cenu.

Kovové pilníky

Dříve ženy neměly volbu a kovové pilníky proto byly velmi rozšířené. Dnes je už ale tento materiál spíše na ústupu. Kovová plocha se totiž snadno zbrousí, což zapříčiní postupné opadání kovových zrnek.

Další slabou stránkou kovových pilníků je výběr, který není příliš široký. Obvykle je k dostání mírně zúžený tvar.

Na druhou stranu velkou výhodou je, že se dá snadno dezinfikovat a pro domácí použití je zcela jistě dostačující.

Skleněné pilníky

Skleněné pilníky jsou vhodné především pro domácí použití a pouze na přírodní nehty (vyrábí se totiž pouze v té nejjemnější brusné ploše tak, aby se přírodní nehet netřepil či nelámal). Proto jsou tyto pilníčky vhodné i pro citlivé a lámavé nehty.

Skleněný materiál navíc splňuje i ty nejlepší podmínky v souvislosti s hygienou. K dostání jsou v nejrůznějším designovém provedení, takže si vybere opravdu každá žena.

Hrubosti pilníků

Pilníky se vyrábějí v mnoha hrubostech. Nejčastěji najdete hrubost 80, 100, 180, 240 a 320. Hrubosti se různě kombinují, např. 180/100 a nebo můžete zakoupit i 120, případně 150 hrubost. Hrubost je třeba volit podle toho, co s nehtem zamýšlíte.

Pilník s hrubostí 80 - používá se na zbroušení gelových či akrylových nehtů, patří mezi nejhrubší.

Hrubý pilník 100 - se používá také na zbroušení staré gelové či akrylové modeláže. A také na zkrácení délky a vytvarování nehtu. Odstraní větší množství materiálu.

Pilník s hrubostí 150 - je středně hrubý pilník, který je jemnější než dva předešlé. Je vhodný pro jemnější přebroušení a zkrácení délky nehtů. 

Pilník 180 - patří již mezi jemnější, tudíž je vhodný k úpravě přírodních nehtů – k jejich zkrácení. Také se může využít pro zdrsnění povrchu přírodního nehtu, ale zde musíte být opatrní, abyste nehet neprobrousili.

Nejjemnější pilník 240 - se používá při úpravě přírodních nehtů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve