Vraťte se do dob babiček a vyhlaďte si vrásky pomocí vajíček

 Krása 
28. ledna 2018 13:17 / Šárka Sokolská
  1
📷
5 fotografií v galerii
Vajíčka na pleť používaly ženy již před tisíci lety i ve staré Číně Pixabay
Krásné lesklé vlasy, pleť zářící zdravím bez jediné vrásky. To je sen každé ženy. Bohužel nic není zadarmo. Ani ta krása. Nicméně zkuste se vrátit do dob našich babiček, které neměly na drahé kosmetické přípravky. Obvykle sáhly po tom, co měly doma, třeba po vajíčkách. Vyzkoušejte je i vy.

Vejce se používají pro kosmetické účely již po staletí. Číňané začali používat vejce jako lak na nehty již kolem 3000 před naším letopočtem. Kolem roku 1300 začaly ženy v Anglii používat vaječný bílek, aby jejich kůže vypadala světlejší. A některé si z nich dělaly i pleťové krémy. My máme pro vás pár tipů na masky pro pleť a vlasy. Takže jděte si do ledničky pro jedno či dvě vejce a jdeme na to.

Jak to funguje

Vaječný bílek se doporučuje používat i jako masku proti akné. Vaječný bílek funguje skvěle na zpevnění pokožky, snížení zarudnutí a zánětu a redukci pupínků. Existuje několik domácích kosmetických receptů, v nichž se píše, že vaječné bílky a žloutky zužují póry a zpevňují kůži. Podle některých vědeckých článků obsahuje vaječný bílek asi 15 procent proteinu a 85 procent vody. Po aplikaci bílku na obličej se voda odpaří a bílkoviny změní svou strukturu, čímž se vytvoří film. Proto máte pocit, že je vaše pleť napjatá.

Na váčky pod očima

Zkuste vyšlehat vaječný bílek dotuha a pak aplikovat tenkou vrstvu pod oči. Dojde tak k dočasnému očnímu faceliftu. Jakmile vaječný film uschne, naneste na něj make-up. Měl by vydržet několik hodin. A po návratu z večírku nezapomeňte na důkladné odlíčení. Zabráníte tím předčasnému stárnutí očního okolí a vzniku vrásek. Jak si správně odlíčit oči, jsme psali zde.

Pro lesklé vlasy

Naše babičky žloutek používaly místo šamponu, aby měly bohatou a lesklou hřívu. Vlasy si nejprve namočte a potom do nich důkladně vetřete dva žloutky. Nechejte pár minut působit a potom opláchněte i s pomocí šamponu. Žloutek totiž může vlasy trochu mastit. Pokud máte více času, vyšlehejte dva žloutky a smíchejte je se dvěma lžícemi oleje. Naneste do vlasů. Pro zvýšení účinku můžete vlasy zabalit do igelitu a ručníku. Nechejte působit alespoň dvě hodiny, anebo přes noc. Vlasy pak budou hebké jako samet.

Bílkové masky

Doma si také můžete připravit bílkové masky. Základem je vždy bílek, který se vyšlehá samotně nebo společně s nějakou jinou ingrediencí. A hlavně masky vždy nanášejte na čistou pleť.

S okurkou

Tato maska vypíná pleť a stahuje póry. Ušlehejte tuhý sníh z 1 bílku a smíchejte jej se dvěma najemno nastrouhanými lžícemi okurky. Nechejte působit 15 min.

Medová maska

Bílek společně s medem je výborný pomocník proti vráskám. Smíchejte jeden až dva bílky se lžící medu a ušlehejte do pěny. Nechejte působit 10 až 15 min.

Ze zralých broskví

Pokud potřebujete vyhladit vrásky, zúžit póry a mít pleť doslova jak broskvičku, tak si připravte tuto masku. Rozmačkejte zralé broskve a na každé dvě lžíce přidejte jeden ušlehaný bílek. V případě, že je směs moc řídká, zahustěte pšeničnou moukou. Smyjte po 15 až 20 minutách.

Citrónová maska

Trápí vás mastná pleť? Pak sáhněte po citronu a lžíci šťávy vmíchejte do ušlehaných bílků. Nechejte působit 20 minut.

S tvarohem

Výborné na podrážděnou pleť. Maska příjemně chladí, a tak se hodí i na sluncem podrážděnou pokožku. Smíchejte šálek tvarohu s ušlehaným bílkem a trochou smetany a nechejte působit 15 minut.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008