Trápí vás akné? Zatočte s ním pomocí skořice a medu

 Krása 
19. května 2018 12:54 / Šárka Sokolská
  0
📷
3 fotografie v galerii
Akné není jenom záležitost teenegerů Shutterstock
Akné. Ty otravné pupínky dokážou potrápit nejenom teenagery, ale i dospělé. Pokud i vás trápí tato kosmetická nepříjemnost a nevíte si s akné rady, zkuste zázračnou kombinaci medu a skořice. 

Existují čtyři hlavní problémy, které mohou způsobit, že vaše pleť je plná akné. Přebytečný maz na pokožce, nahromadění odumřelých kožních buněk, ucpané póry a bakterie na pokožce. Před návštěvou dermatologa se někteří lidé často obrací na přírodní pomoc. A může to být velmi dobře. Přírodní recepty na akné častokrát perfektně fungují. A k nim se řadí i med a skořice, které mohou společně pracovat na snížení zánětu na pokožce.

Vůně skořice

Med se skořicí je osvědčená pomoc i při léčbě různých kožních infekcí, pásového oparu a ekzémů. Zde jsou dva tipy, jak med se skořicí správně používat.

Denní maska

Smíchejte jednu polévkovou lžíci medu se lžičkou mleté skořice. Tuto voňavou pastu naneste na obličej a nechte čtvrt hodiny působit. Potom pleť důkladně opláchněte čistou vodou. Tuto masku si dělejte dvakrát týdně.

Noční maska

Tři polévkové lžíce medu smíchejte s lžičkou mleté skořice. Směs naneste každý den před spaním a nechte působit přes noc. Ráno smyjte teplou vodou. Medová směs na pleti sice zaschne, ale pro jistotu dejte přes polštář ručník nebo ještě jeden starší povlak, který ráno sundáte. Po dvou týdnech by mělo být vidět zlepšení.

Kožní test

Každá pokožka reaguje individuálně, takže určitě nejdřív vyzkoušejte snášenlivost medovo-skořicové pasty na malém kousku kůže. Pokud vás trápí zanesené póry, sáhněte po černé pleťové masce. Pleť po ní bude jako nová. Více o tomto černém zázraku jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím