Cesta ke zdravým a krásným nehtům: Zaměřte se na produkty, které neobsahují chemikálie

 Krása 
09. ledna 2022 15:07 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zdravým nehtům prospěje kosmetika bez chemikálií Shutterstock
V posledních letech se doslova roztrhnul pytel s nehtovými produkty. Laky, umělé nehty a řada dalších produktů ale obsahovaly chemikálie, které nakonec zničily nehty nejedné ženě.

V poslední době se ale naštěstí kosmetický průmysl ubírá obráceným směrem a diky tomu dnes existují nehtové produkty, které rozhodně žádné nebezpečné chemikálie neobsahují. Především v nich nenajdete formaldehyd, toluen, dibutyl ftalát, formaldehydovou pryskyřici nebo kafr.

Co ničí nehty?

Možná jste se už mnohokrát divily, co se s vašimi nehty děje. A ve velkém procentu případů za to mohou právě nehtové produkty, které obsahují nebezpečné chemikálie. Zejména ty, jež obsahují formaldehyd. Navíc posilovače nehtů, které obsahují formaldehyd, mohou způsobit, že se nehet stane paradoxně křehkým. Také nadměrná expozice acetonu může výrazně dehydratovat nehet, což vede ke křehkosti, loupání, štěpení a lámání. Proto se určitě vyhýbejte produktům, které sice tvrdí, že vaše nehty ošetří, ale k jejich odstranění z nehtů je nutný odlakovač. Mezi takové patří například i čiré laky.

Hledejte veganské nehtové produkty

Říká se jim veganské z toho důvodu, že neobsahují žádné škodlivé přísady a navíc naopak obsahují řadu výživných složek, jako je arganový olej a vitaminy C a B5. U laků na nehty se nemusíte ani bát, že byste mezi nimi nenašly ten váš odstín, výběr výrobců a odstínů je už skutečně velký.

Mezi těmito zdravými produkty najdete samozřejmě také ošetřující oleje na nehty a kůžičku, nehtová séra, důležité jsou samozřejmě veganské odlakovače na nehty a další posilovací kůry.

Pokud nechcete riskovat zdraví svých nehtů, zatím se budete muset obejít bez umělých nehtů. Ty se bohužel bez chemických látek, které obsahují samotné umělé nehty a především pak lepidlo, kterým se lepí, zatím neobejdou. Zdraví vašich nehtů je ale dozajista přednější.

Zdroj: Real Simple, Sheerlust.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod