Cvičíte, zdravě jíte a stále se vám nedaří zhubnout? Dostat se na vysněnou váhu vám mohou pomoci lymfomasáže

 Krása 
24. srpna 2022 10:43 / Patricie Chládková
  0
📷
2 fotografie v galerii
K vysněné postavě vám mohou pomoci masáže Depositphotos
Pokud také patříte k těm, co se zdravě stravují, dřou v posilovně do úmoru, dodržují všechna doporučení pro zdravé tělo, ale i tak se vám nedaří zhubnout těch posledních pár kilo navíc, pak jsou následující řádky určené právě vám.

Ačkoliv se snažíte dělat první poslední pro to, aby se vaše tělo alespoň vzdáleně přiblížilo tělům modelek, která můžeme vídat na stránkách lesklých magazínů, ale stále se vám nedaří, je možné, že s vámi nespolupracuje váš lymfatický systém.

K čemu slouží lymfatický systém?

Lymfatický systém je primárně zodpovědný za distribuci živin v našem těle a je také zodpovědný za obranné mechanismy lidského těla. Do celého systému řadíme lymfu, lymfatické kapiláry, větší lymfatické cévy, lymfatické uzliny, slezinu, mandle a brzlík.

Nás z celé soustavy bude zajímat právě lymfa, lymfatické uzliny a lymfatické cévy. Za lymfu se označuje nažloutlá tekutina, jež je podobná krevní plazmě. Její pomocí jsou z tkání odváděny mrtvé buňky, bílkoviny, tuky a nepotřebné produkty metabolismu. Lymfa pomocí cév proudí do uzlin, které tekutinu filtrují a očišťují ji od mikroorganismů a hlavně od toxických látek.

Stane-li se, že váš lymfatický systém není v rovnováze, tělo tak může špatně zpracovávat odpadní látky a s velkou pravděpodobností bude docházet k otokům a usazování tuku.

Co se s tím dá dělat?

Pokud jste z výše uvedených informací pojala podezření, že právě ucpaný lymfatický systém by mohl být na vině i ve vašem případě, tak nezoufejte a vyzkoušejte lymfatickou masáž, která by líný lymfatický systém měla probudit k činnosti.

Na výběr existuje klasická ruční lymfomasáž, která je však náročnější na vaši peněženku. A pak je tady přístrojová masáž, která je o poznání levnější. Nicméně zástupci obou táborů mezi sebou vedou spory, která masáž je ta opravdu účinná a tělu prospěšná. 

Rozdílné přístupy 

Jak už bylo zmíněno, ruční lymfomasáž je dražší, nicméně investované peníze stojí za to a můžete se spolehnout, že masáž bude ušitá vašemu tělu na míru.

Zkušený masér se bude věnovat jen vám a vašim tělesným proporcím a po úvodní konzultaci se zaměří na problematické partie.

V případě přístrojové lymfodrenáže se můžete těšit na celotělový nebo jen spodní návlek na tělo, který je připojený na přístroj, u kterého specialista nastaví požadovaný tlak, s nímž pak oblek pracuje a v pravidelných intervalech masíruje vaše tělo. Představte si to jako nafukující se a vyfukující se oblek, kdy vás tlak příjemně stlačuje a tím se stará o rozproudění lymfatického systému.

Odpůrci přístrojové lymfomasáže kritizují právě univerzální oblek, kdy nemáte stoprocentní jistotu, že se aktivují všechny uzliny a vy tak správně nabudíte proudění lymfy. Dalším protiargumentem může být špatně navolený tlak, kdy může naopak dojít k poškození uzlin. Avšak aby k nějakému poškození došlo, tak byste roky musela docházet na přístrojovou lymfomasáž se špatně nastavenou úrovní tlaku. A toho se rozhodně nemusíte obávat, protože specialisté ve studiích na přístrojovou masáž raději pracují s nižším tlakem.

Účinky lymfomasáže

Jak už bylo zmíněno výše, lymfatická masáž by vám měla dopomoci k očištění organismu od škodlivých látek a zároveň by měla přispět k hubnoucímu procesu či k formování postavy a také ke zlepšení stavu nechtěné celulitidy.

Taktéž pomáhá odstraňovat nepříjemné otoky končetin, jenž mohou být způsobené tak rozšířeným sedavým zaměstnáním nebo naopak dlouhým stáním. Lékaři lymfodrenáž spodních končetin doporučují jako prevenci křečových žil, avšak pro tyto účinky se vždy nejprve poraďte se svým lékařem, zda zrovna pro vás je tato metoda vhodná.

Je důležité zmínit, že aby se první účinky lymfodrenáže začaly projevovat, je potřeba absolvovat 8-12 aplikací, a to ideálně 2 krát či 3 krát do týdne pro extra rozproudění lymfatického systému.

Přístrojová lymfodrenáž je v dnešní době již docela rozšířeným ošetřením, a tak se s ní můžete setkat i ve větších fitness centrech, potažmo ve specializovaných kosmetických salonech. Cena ošetření se různí, avšak lze říci, že cena začíná na 499 Kč za jedno ošetření.

Tak co na to říkáte, jdete nakopnout svůj lymfatický systém?

Autorský článek, další zdroje: nzip.cz, towell.cz

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008