Něco pro pány. Připravte si domácí olej na vousy

 Móda 
24. září 2021 08:23 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
O vousy je třeba pravidelně pečovat Pixabay
Mít vousy je IN. Ale aby byla na vaše vousy opravdu radost pohledět, musíte jim věnovat náležitou péči a výživu. Ideálně ve formě oleje. Jeden si můžete vyrobit i doma. Je to snadné.

O vousy by pánové měli pečovat denně stejně jako ženy o své vlasy. Ideální způsob, jak jim dodat potřebnou výživu, je pomocí olejů. Díky nim budou vousy vyživené, ale především také pomohou pečovat o pokožku pod nimi, která má často tendenci k vysušování. A to je dobrý důvod, proč by olej ve vaší kosmetice neměl chybět. Třeba ten doma vyrobený. 

Ženy to ocení

Pokud stále ještě váháte, proč používat olej na vousy, představíme vám tři skutečně dobré důvody. Olej zjemní vaše vousy, což rozhodně ocení vaše ženy a přítelkyně, které konečně vaše vousy přestanou nepříjemně dráždit pokožku. Díky oleji budou také vaše vousy vypadat stále upraveně a budou mít hedvábný lesk, ale především neodolatelně vonět. 

Výroba oleje 

Vše, co potřebujete k výrobě oleje, poměrně snadno seženete v drogeriích či obchodech se zdravou výživou. Olej se bude skládat ze dvou bází - nosného oleje a esenciálního oleje. Z olejů si kupte například mandlový, jojobový, kokosový či konopný olej. Prostě takový, který vám osobně bude nejvíce vonět. Esenciální oleje jsou o dost silnější než nosné oleje, proto je potřeba je dávkovat po kapkách. Kromě vůně mívají i léčebné účinky. Pro péči o vousy a pokožku se hodí nejvíce eukalyptus či levandule (zklidňují podrážděnou kůži), cedrové dřevo (prevence proti akné), citronová tráva nebo máta (povzbudí a osvěží pokožku).

Dále potřebujete: 

  • lahvičku o objemu 30 ml
  • odměrku
  • trychtýř

Jak na výrobu

Jako první na řadě jsou nosné oleje. Můžete použít jak čistě jeden nosný olej, tak i kombinaci různých. Záleží jenom na vás. Každopádně do lahvičky o objemu 30 ml dejte 28 ml nosného oleje. A teprvé poté přidávejte po kapkách éterické oleje. Bohatě stačí 10 kapek, více ne. A prakticky máte hotovo. Nyní stačí lahvičku jen uzavřít a dobře protřepat. 

Správná technika

To, kolik kapek oleje máte na vousy použít, záleží na tom, jak je máte dlouhé. U krátkého strniště stačí 2-3 kapky, u plnovousů klidně dvounásobné množství. Ideální množství je takové, které se dostane do celé délky vousů a navíc i na pleť. Olej si nakapejte do dlaní, jemně promněte a vtírejte do vousů tak dlouho, dokud se nedostane opravdu všude. K tomu můžete použít i jemný kartáč. 

Zdroj: parsnipsandpastries.com, healthline.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod