Plavky podle typu postavy. Rychlý návod, podle kterého zjistíte, jaké padnou právě vám

 Móda 
24. června 2021 10:49 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Výběr plavek s námi zvládnete za pár minut Depositphotos
Pro některé ženy je výběr a zakoupení plavek otázka deseti minut. Pro jiné je to zase náročná a zdlouhavá aktivita. Proto vám v tomto článku nabídneme přehledného plavkového průvodce, díky kterému už budete mít ve výběru jasno.

Tak, jako tomu je například u výběru džínů nebo šatů, pro správný střih plavek je zásadním ukazatelem typ vaší postavy. Podíváme se podrobně na typ postav, kterými jsou trojúhelník, obrácený trojúhelník, přesýpací hodiny a jablko.

Typ postavy 1: Trojúhelník

Trojúhelníková postava, jinak také postava typu hrušky, se vyznačuje velmi útlou horní částí těla, a oproti tomu širšími boky i stehny. Pokud máte tento typ postavy, tak při výběru plavek volte spodní díl vždy jednobarevný, ideálně tmavý, abyste na něj nepoutaly pozornost. U spodního dílu úplně vynechejte vykrojený střih jako tanga nebo brazilky. Oproti tomu horní díl volte s nějakým vzorem, slušivé bude také vázání za krkem.

Typ postavy 2: Obrácený trojúhelník

Tato postava je opak předchozí, tedy ženy s postavou typu obrácený trojúhelník mají objemnou horní část těla i dekolt, ale zase velmi štíhlé boky a stehna. Při výběru plavek bude proto vaším cílem zvýraznit dolní část těla a opticky zeštíhlit pas. Zde je pro horní díl plavek ideálním střihem zavazování kolem krku nebo plavky na jedno rameno. V případě spodního dílu volte výrazné motivy, a klidně vyzkoušejte i spodní díl s nohavičkami.

Typ postavy 3: Přesýpací hodiny

Postava typu přesýpací hodiny je považována za symbol krásy. Jedná se o souměrnou postavu, stejně široká ramena a boky, ale štíhlý a úzký pas. Pokud se pyšníte tímto typem postavy, tak zkrátka zvýrazněte své křivky spodním i vrchním dílem. Co se týče spodního dílu, můžete klidně zvolit i vykrojené plavky typu brazilky. Co se týká horního dílu, vsaďte například na klasické trojúhelníkové plavky nebo plavky bez ramínek.

Typ postavy 4: Jablko

Ženy, které mají postavu typu jablka, mají větší bříško, širší trup, přičemž je pas velmi málo viditelný. Zato však mají velmi štíhlé nohy. Pro tento typ postavy je prioritní, abyste opticky prodloužily siluetu a zeštíhlily pas. Toho docílíte, když zvolíte jednobarevné a jednodílné plavky, které postavu zúží. Velmi slušivé jsou například modely s výstřihem do V a lehce vykrojeným spodním dílem. Dále čtěte: Džínová bunda je nesmrtelná. Jak ji nosit podle nových módních trendů.

Zdroj: www.cosmopolitan.comwww.moda.czwww.bouxavenue.com

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47