Bílé tenisky jako nové a zářivé. S jednoduchým návodem to bude snadné

 Móda 
27. května 2021 10:20 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Poradíme vám, jak na dokonale zářivé bílé tenisky Depositphotos
Tenisky bílé barvy jsou favoritem mnohých z vás, a to zejména s nástupem letních dnů. S jejich čištěním a údržbou je to však horší, neboť je na nich viditelná každá šmouha. Poradíme vám proto, jak bílé tenisky vyčistit, aby byly jako nové, a také jak o ně pečovat.

Bílé tenisky jdou kombinovat téměř s každým outfitem, proto na ně spousta lidí nedá dopustit. Jsou oblíbené jak s kalhotami, tak se sukní či šaty. I když na ně dáváme sebevětší pozor, stejně po každé procházce se na nich objeví nějaká ta šmouha.

Vrátit teniskám bílou zářivou barvu není vždy snadné, zejména pokud jste je vůbec neudržovali a ničím neimpregnovali. Přesto to není nemožné. Ukážeme si, jak správně o bílé boty, ať už jsou látkové nebo kožené, pečovat a vrátit jim zářivě bílý vzhled.

Nejprve prevence

Ne nadarmo se říká, že prevence je základem všeho. Platí to také v tomto případě. Pokud jste v situaci, kdy jste si krásné bílé boty teprve zakoupili a ještě nenosili, nezapomeňte na tento krok – impregnaci. Tu volte podle toho, z jakého materiálu máte boty. Stejně tak si ale můžete zakoupit univerzální impregnaci ve spreji či krému.

A pokud chcete mít naprostou jistotu, že se žádná nečistota do bílých bot nevsákne, vsaďte na speciální impregnaci ve formě hydrofobních sprejů, které po nastříkání vytvoří na botě neviditelný povlak, který odpuzuje tekutiny. Tím zabraňuje samotnému vzniku skvrn.

V rámci prevence také pravidelně boty čistěte, ideálně po každém nošení. V případě, že se jedná o bílé kožené boty, vyzkoušejte babskou radu, a to micelární vodu. Pomocí ní a obyčejného tamponku či kousku látky setřete z bot všechny nečistoty.

Tipy, jak nejlépe vyčistit bílé boty

Abyste dosáhli znovu zářivých bílých tenisek, připravte si pastu z jedlé sody, peroxidu vodíku a vody. Ideální poměr je 1 díl jedlé sody, 1 díl teplé vody a půl dílu peroxidu vodíku. Takto připravenou pasu naneste kartáčkem na zuby na celou obuv a jemnými krouživými pohyby ji zapracujte do boty. Jakmile pastu důkladně zapracujete, nechte boty usušit na přímém slunci, pastu nesmývejte. Po vysušení zbytek pasty oklepejte, nebo setřete kartáčkem či navlhčeným hadříkem.

Co se týká podrážky, která je zažloutlá nebo nejde vyčistit běžným omytím, zkuste na ni velmi opatrně nanést čisticí přípravek, jako je tekutý písek. Nechte chvíli působit a zbytky poté setřete vlhkým hadříkem.

A aby vám zářily i tkaničky, nebojte se je namočit v savu. Vyvlečte je tedy z tenisek, namočte na pár minut do bělidla a poté properte v čisté vodě. Dále čtěte: Přehledně: Typy vakcín proti nemoci covid-19 a jejich účinnost.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47