V nepromokavých kabátech budete nejen v suchu, ale i styloví

 Móda 
31. května 2021 15:14 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pryč s pláštěnkami, nepromokavé kabáty přináší styl Depositphotos
Jarní počasí si s námi stále zahrává. Deště a přeháňky jsou na denním pořádku a léto pořád v nedohlednu. To ale neznamená, že musíme stále nosit deštníky nebo nevzhledné pláštěnky.

Ani červen, kdy už se obvykle opalujeme na zahradách a koupalištích, neslibuje zrovna letní počasí. A to znamená, že pořád budeme potřebovat deštníky, které jsou nepraktické, nebo ty obyčejné gumové pláštěnky, které jsou nevzhledné a do města v nich prostě chodit nechceme.

Naštěstí síla módy ulice zapůsobila i na módní tvůrce a módní obchody, a tak je tu nový trend, který si tak trochu vynutilo samo počasí. Nepromokavé kabáty, které vás ochrání před deštěm, ale přitom stále budete vypadat stylově.

Proč nepromokavý kabát

Důvod je jednoduchý. Nebudete muset s sebou nosit deštník celý den jen pro případ, že vás cestou z práce přepadne přeháňka. Klasické pláštěnky se zase nehodí do města, ale spíše do přírody. A nepromokavý kabát je takové skvělé řešení dva v jednom.

Navíc v současné době zažíváme kromě častého deště i nízké teploty, takže pod kabát snadno oblékneme nějaký lehký svetřík, zatímco v létě bude stačit tričko, pokud bude deštivo. A z kraje podzimu se nepromokavý kabát bude hodit znovu, takže se rozhodně nejedná o krátkodobou investici.

Jaký nepromokavý kabát vybrat

To záleží jen na vás, možností je opravdu mnoho. "Můžete si pořídit nějaký sportovnější pro případ, kdy ho vynesete jen v době, kdy předpověď počasí bude jasně hlásit déšť, nebo si můžete vybrat něco opravdu stylového," říká stylistka Sarah Ilston.

Sportovnější polodlouhé kabáty jsou k dispozici v mnoha barvách. Obléknout k nim můžete džíny, kalhoty a v létě dokonce jen šortky a stále budete velmi styloví.

Ovšem na jaře, počátkem léta či na podzim není nic stylovějšího než klasický trenčkot. I ten můžete mít. Takový trenčkot sice není stoprocentně vodotěsný, ale je dostatečně vodoodpudivý, aby vás ochránil před neočekávanou přeháňkou. Trenčkot se navíc hodí ke všemu, tedy i ke klasickému business outfitu do kanceláře, k džínám i k něčemu ležérnějšímu pro večerní příležitost.

Další klasikou posledních let jsou parky. Většina z nich je nepromokavých a v různých stylech a délkách se nosí prakticky ke všemu. I parka vás tedy ochrání před deštěm, ne jenom před přeháňkou. Navíc někteří výrobci přišli i se skládacími parkami, to znamená, že si stylový kabátek v balíčku jen dáte do kabelky a použijete v případě náhlého deště. I parky jsou dnes velmi stylové, takže nemusíte mít obavy, že v nich budete vypadat příliš sportovně. Dále čtěte: Jak se obléknout jako host na letní svatbu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47