Elegantní pánská móda se opět vrací, in jsou motýlci i kapesníčky

 Móda 
24. září 2017 12:25 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Do pánské módy se začíná vracet elegance. Moderní muži dokáží elegantní prvky nosit velmi nápaditě a rozhodně jejich outfity nejsou nudné. Internet
Dámská i pánská móda se velmi rychle mění, ale často se osvědčené trendy, které málem upadly v zapomnění, opět vracejí na výsluní. Aktuálně se to v pánské módě týká elegantního stylu. Motýlek, kapesníček, náramkové hodinky - to vše dokáže z muže udělat lva salónů a právě tyto elegantní prvky jsou těď doslova hitem.

 Až do 50. letech minulého století bylo zcela běžné, že se muži oblékali elegantně. Nosili obleky, klobouky, slušivé kabáty a chovali se jako gentlemani. Na přelomu 60. a 70. let se však mnohé změnilo, přišlo období revoluce a vzpoury, počínaje dlouhými vlasy a odhalenou hrudí v dobách hippie, pokračuje dobou umělých materiálů, vycpaných ramen a zvláštních účesů 80. let, dále pak rockerským obdobím let 90., metrosexuálním stylem počátku 21. století a konče současností, tedy obdobím lumbersexuálů, hipsterů a samurajů.

Elegance jako trend

I přes mnohdy hodně divoký módní styl současných mužů se však ladné elegantní prvky začínají opět hlásit o slovo. Čím dál více mužů nosí obleky, saka, elegantní svetry, kravaty, motýlky a podobně. Trend kostkovaných košil a zarostlých brad a lá dřevorubec pomalu a jistě upadá. Dresscode právníků či finančníků přetavili módní návrháři  ve styl, který má originálního ducha.

Motýlek v netradičním hávu

Moderní muži znovu objevují například kouzlo starých známých motýlků, které však generace dnešních mužů povýšila na naprosto novou úroveň. Motýlci jsou v dnešní době vyráběni z nejroztodivnějších materiálů a s úžasně oduševnělými vzory. Dnešním klasickým doplňkem jsou dřevění motýlci, kteří dokonale podtrhují pánský oděv a dávají mu punc vtipu. A výjimkou už nejsou ani motýlci vyrábění 3D tiskem.

Místo šperku manžetový konflíček

Velice důležitým doplňkem pánské společenské módy jsou manžetové knoflíky, které dokonale doplní celý outfit. Muži si zakládají na tom, aby jim manžetové knoflíčky dokonale ladily například s hodinkami. Velkou výhodou manžetových knoflíčků je jejich naprostá originalita, zastoupena v dnešní době opravdu velkým výběrem. Jsou nápaditě tvarovány v různých variantách a kombinacích barev. Vystihnou jakoukoliv příležitost, či podtrhnou atmosféru konkrétní události. Muži často neváhají investovat nemalé prostředky do výroby manžetových knoflíčků doslova na míru. A i v této oblasti nastala jedna velká změna. Manžetové knoflíčky bylo dosud možné používat pouze spolu s košilí na manžetové rukávy - tzv. francouzskou manžetou. Dnes se tímto šperkem muži pyšní i na košilích, které mají tzv. univerzální manžetu na rukávu košile. Mohou tak svůj outfit změnit klidně i několikrát za den. Například ráno do práce zapnou manžetu košile jako klasickou a na odpolední důležitou obchodní schůzku, místo klasických knoflíků použijí manžetové.

Kapesníčky do saka

Čím dál větší oblibě se těší také kapesníčky do saka. Pánský oblek činí formálnější a celkově pak oděv lépe vypadá. Často se k jejich výrobě používá luxusních materiálů, například hedvábí. Kapesníček se nejčastěji ladí s košilí. Ladit však neznamená, že musí mít košile i kapesníček stejnou barvu či vzor. Mimo košili lze kapesníček ladit i s ojedinělými prvky. Například se dá ladit k barvě saka, bot či dokonce ponožek. Nikdy by však muž neměl tento doplněk ladit s kravatou.

I ponožky mohou být šik

Ani na ponožky módní průmysl nezapomíná a mladí muži si to začínají uvědomovat. Často proto sáhnou po zajímavě barevných nebo vzorovaných ponožách do polobotek. I taková maličkost dokáže oživit jakýkoliv outfit a vdechnout mu nový život. V současné době vzniká celá řada mladých firem, které se pánskými elegantními doplňky zabývá a muži tak i přes notnou dávku elegance rozhodně nevypadají usedle a staromódně. Naopak tento styl jim dodá šťávu, energii, mladistvost a hlavně originalitu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve