Rovnátka na nehty vás zbaví zarůstajících nehtů i opakovaných zánětů

 Zdraví 
24. září 2017 10:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nová bezbolestná metoda dokáže zázraky a nestojí mnoho. Shutterstock
Zarůstají vám nehty na nohou a bojíte se jít chirurgovi? Tak se mu vyhněte a vsaďte na nehtová rovnátka, jejichž aplikace je bezbolestná a výsledek má stoprocentní účinnost!

Velké bolesti, hnisání, krvácení a nemožnost normální chůze. To vše denně prožívají lidé, kteří mají problémy se zarůstajícími a křivě rostoucími nehty. Chirurgické řešení není zrovna příjemné a navíc se po čase problém opakuje a mnohdy i zhoršuje. Existuje však i jiné řešení.

Rovnátka na nehty

O oboru ortodoncie (rovnání zubů) slyšel snad už každý, ale ortonyxie (rovnání nehtů) je stále ještě novinkou. V případě, že nehty zarůstají nebo rostou deformovaně, se na ně nasadí nehtová rovnátka, neboli nehtové špony. Jedná se o aparátek, který funguje na stejném principu jako klasická rovnátka na zuby. Postupně se přestaví celé nehtové lůžko, na kterém nehet leží. Rovnátko tahá za kraj nehtů směrem vzhůru, takže má lůžko možnost se postupně rozrůst a nehet již zpět nezapadne.

Jak dlouho se rovnátka nosí

Stejně jako u zubních rovnátek se musí postupovat velmi pomalu, aby změna nebyla destruktivní, násilná a hlavně, aby byla trvalá. Rovnátka se vyměňují každý měsíc a pacient je nosí nejméně půl roku, mnohdy ovšem ještě déle.

Jak rovnátka vypadají

Rovnátek existuje mnoho druhů. Ne všechny jsou totiž vhodné pro každého. Rovnátka se vyrábí plastová, plastová s drátkem, celokovová, záleží na tom, o jaký problém s nehtem se jedná. Určena jsou však všem, které trápí zarůstání nehtů, opakované záněty, nebo si jen špatně zastřihli nehet, který jim následně způsobuje bolesti.

Aplikace se nebojte

Pokud jste už někdy absolvovali návštěvu chirurga, bude pro vás aplikace spíš relaxací. Před samotným nasazením se totiž musí provést přístrojová pedikůra, což je kompletní ošetření nohou. Vybrousí se při ní veškeré ostré části nehtu, nehet se uvolní, očistí a na takto připravený nehet se nasadí rovnátko. Procedura je to spíš příjemná, než bolestivá, pouze u lidí s akutním zánětem je potřeba počítat s nepříjemnými pocity.

Kolik aplikace stojí

Cena rovnátek se odvíjí od toho, na jaké klinice si je necháte aplikovat. První aplikace se však dá sehnat od zhruba 500 korun a každá další vás vyjde na necelých 400 korun. Za půlroční nošení rovnátek na nehty tedy utratíte kolem 2500 korun, ale se zarůstajícím hnisavým nehtem budete mít nadobro pokoj.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod