Pokud rády nosíte oblečení bez ramínek, měly byste mít i bandeau podprsenku

 Móda 
19. ledna 2020 10:06 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Bandeau podprsenka by ve vašem šatníku neměla chybět Internet
Podprsenek existuje velké množství typů a každé ženě padne jiný střih. Už jste například slyšely o takzvané bandeau podprsence? Jde o podprsenku, která se hodí pod šaty bez ramínek nebo průsvitný top.

Za tajuplným pojmenováním se schovává podprsenka, která nedisponuje žádnými ramínky. Vykonává tak opěrnou funkci pouze po svém obvodu. Jak již nejspíše správně tušíte, nedokáže dělat zázraky, a je proto vhodnější pro slečny či ženy, které příroda obdarovala spíše skromně. Na druhou stranu lze pořídit i podprsenku tohoto typu s výztuží, takže ani obdařenější dámy se jí nemusejí vzdát.

Nenápadná a pohodlná

Bandeau podprsenky jsou nenápadné, pohodlné a pod topem nebo šaty bez ramínek naprosto neviditelné. V poslední době se tento typ spodního prádla dostává hodně do popředí. Ženy s menšími prsy si mohou vybírat, zda sáhnou po podprsence s kosticí, nebo bez. Větší poprsí se rozhodně neobejde bez pevné výztuže. Jak tyto podprsenky nosit a jaké další druhy podprsenek bez ramínek existují?

Obepne, ale neškrtí

Jedná se v podstatě o pružný pás, který příjemně obepne váš hrudník. Podprsenky ve formě pásu oceníte zejména do přiléhavých topů a šatů bez ramínek, ale díky své pohodlnosti jsou skvělé také na domácí nošení nebo na spaní.

Vybírat můžete bandeau podprsenky lehce vyztužené, vhodné pro ženy s menším poprsím, nebo pevněji vyztužené pro ženy s většími prsy. A to, zda sáhnete po jednobarevné či pestré, s krajkou nebo s potiskem, už záleží jen na vašem vkusu.

Se zapínáním i bez

Tloušťka podprsenky je prakticky po celém obvodu stejná, to znamená, že vepředu skrývá zhruba stejně jako vzadu. Existují však i různé drobné změny. Co se zapínání týče, liší se typ od typu. Zatímco někde jej najdete klasicky vzadu, jiné se upevňují v přední části. Velice častá je i nulová přítomnost zapínání, podprsenka se díky své pružnosti pouze přetáhne na požadované místo.

Další druhy podprsenek bez ramínek

Kromě bandeau podprsenek najdete na trhu i další druhy podprsenek bez ramínek. Zejména se jedná o klasické podprsenky s kosticí, které mají odnímatelná ramínka. Tyto podprsenky bývají opatřeny speciálním silikonovým páskem, který dokonale přilne k tělu a drží podprsenku pevně na svém místě. Podprsenky bez ramínek hezky vytvarují prsa a dodají jim na objemu.

Oblíbené jsou také samodržící podprsenky. Ty nemají klasické zapínání na zádech ani ramínka, pouze se přilepí speciálním lepicím páskem na prsa. Některé ženy je milují a nedají na ně dopustit, jiné ženy z nich mají smíšené pocity a tvrdí, že se jim podprsenky už při mírném zpocení odlepují. Nejlepší je samodržící podprsenku osobně vyzkoušet a zjistit, zda vám bude vyhovovat. O tom, jaké spodní prádlo vybrat pod plesové šaty, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod