Mini šaty se vrací, jen styling se mění

 Móda 
27. února 2022 11:01 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Další módní comeback, tentokrát s krátkými sukněmi Depositphotos
Mini šaty už ovládly přehlídková mola a teď, s blížícím se jarem, je čas, aby ovládly i ulici. Takže pokud dokonce ještě nějaké mini šaty schováváte ve skříni, stačí je jen vyndat ven a stylovat podle nových trendů.

Nebo si samozřejmě můžete pořídit mini šaty podle nejnovějších střihů a designů. Jedno je totiž jisté. Mini šaty budou zase všude kolem nás.

Co jsou vlastně mini šaty

Mini šaty a krátké sukně se poprvé objevily v šedesátých letech. Dodnes se sice vedou spory o to, kdo za to vlastně může, každopádně tato mini móda rozhodně odpovídala tehdejšímu postupnému uvolňování ve společnosti a touze po změně.

Mini šaty se tak nosí s různými přestávkami od šedesátých let až do současnosti a jsou ženy i příležitosti, při kterých se mini šaty nosí pořád, i když je zrovna módní tvůrci nevyhlásí za současný trend.

Jaké mini šaty se budou nosit letos

Pod pojmem mini šaty si možná někdo představí sukni, která končí někde těsně pod zadečkem, ale není to tak. Mini šaty v současném chápání zasahují někam do poloviny stehen. Nejsou tedy vulgární, nýbrž slušivé a v tomto duchu se také nese jejich současný návrat.

Současné mini šaty tedy budou mít mimo jiné nabírané rukávy i sukni a budou vypasované. A když ne a půjde o designově čistší model, pak nebude na škodu, když použijete nějaký pásek. Současné mini šaty mohou mít i zajímavé výstřihy nebo naopak dokonce límeček odkazující na ona šedesátá léta.

Mini šaty samozřejmě mohou být i o něco kratší a také nemusejí mít žádné rukávy. Třeba jen ramínka, pokud půjde o čistě letní nebo večerní model. Obout k nim můžete teď z kraje jara klidně vysoké kozačky, později i tenisky nebo naopak lodičky a v létě se nemusíte vyhýbat ani pantoflím a žabkám.

Zdroj: Stylist, Brunette.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod