Chcete mít nádherně ploché břicho? Zkuste metodu "luxování" a máte vyhráno

 Ostatní 
07. listopadu 2018 10:43 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pevné břišní svaly můžete mít i bez velké námahy Depositphotos
Chcete mít ploché břicho bez namáhavých sklapovaček? Zkuste trik „luxování“, který můžete dělat bez obav i v kanceláři.

Každá žena touží mít ploché břicho. Nicméně to není vždy až tak jednoduché. A s přibývajícími lety obzvlášť. Ale posilování břicha ale není jen estetickou záležitostí, zatažení nejhlubšího příčného břišního svalu znamená snížení bolesti zad a zlepšení postoje, a to se počítá. A existují posilovací cviky, které jdou takřka bez namáhavých sedů-lehů. Jak na to?

Každodenní pětiminutovka

Toto cvičení je jednoduché, ale velmi účinné a spočívá ve cvičení s každodenní praxí. Navíc jej můžete provádět prakticky kdekoliv, třeba v práci, a nezabere vám to více než pět minut. Ideální doba na jeho provádějí je ráno, kdy máte prázdný žaludek a břicho je v tu dobu i přirozeně plošší, ale není to podmínkou.

Zatahování břicha

Lehněte si na záda, chodidla pevně zapřete do podložky. Nejprve vydechněte nejvíc, jak je to možné, a pak zatáhněte co nejvíce břišní svaly. Snažte se vtlačit pupík do podložky. Cvik si dejte pětkrát za sebou. Ze začátku stačí, pokud vydržíte mít břicho zatažené patnáct sekund, ale postupem času si tento interval prodlužujte až na jednu minutu.

Na kočičku

Další verze tohoto cviku je o něco těžší a provádí se v kleku na čtyřech. Dbejte na to, aby paže byly v zákrytu s rameny a boky s koleny. Postupujte pak stejně jako v předchozím cvičení, jenom s tím rozdílem, že maximální délka stáhnutí břišních svalů je třicet vteřin.

Jde to i v  kanceláři

Výhodou tohoto cvičení je, že jej můžete provádět i v kanceláři. Pohodlně se posaďte na židli tak, abyste se o nic nemuseli opírat. Stejně jako u předchozích verzí tlačte pupík dovnitř a vydržte pokud možno celou minutu. Jakmile tento cvik zvládnete bez větších obtíží, zkuste se ze židle přesunout na overball. Tam budete muset břišní svalstvo zapojit mnohem více. Samozřejmě, že neméně důležitá je i strava. Pokud vás po ní trápí nafouklé bříško, poradíme vám, jaké potraviny vás tohoto problému zbaví. Více jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008