Potřebujete po porodu zhubnout? Jak běhat s kočárkem, aby to bylo pro dítě bezpečné

 Ostatní 
02. listopadu 2018 07:30 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Běh je aktivita, která je vhodná pro každého Depositphotos
Běhání si nemusejí odpírat ani ženy, které mají dítě ještě v kočárku. Můžete si jej vzít totiž klidně s sebou a běhat i s ním. Jak na to, aby to bylo bezpečné? Poradíme vám.

Běh je aktivita vhodná pro každého. Díky němu si zlepšíte svoji fyzickou a psychickou kondici a posilníte kardiovaskulární systém. Je to také vhodná aktivita ve chvíli, kdy jste po porodu, chcete zhubnout a nemáte možnost mít hlídání. Jediné, co potřebujete, je mít pro to vhodný kočár a hlavně chuť něco dělat. Ostatní už přijde samo.

Až drží samo hlavičku

Ideální doba, kdy začít běhat s miminkem, je ve chvíli, kdy už je dítě schopno bezpečně udržet samo hlavičku, což bývá až po půl roce. Mladší dítě má také ještě velmi křehké tělíčko a otřesy při běhání by mu mohly ublížit. Navíc, po půl roce už většina maminek přechází na příkrmy a omezuje postupně kojení.

Trojkolka nebo čtyřkolka?

Pokud chcete opravdu sportovat, je nutné mít kočárek, který je skutečně stabilní a bude co nejvíce tlumit otřesy. Vhodné jsou takové, která mají všechna čtyři nafukovací kola, ale běhat lze také s trojkolkami. A když jsme u těch kol, je lepší, pokud jsou kolečka šikmo posazená. Jejich výhodou je hlavně vysoká stabilita a ovladatelnost. Dále je dobré, aby byl kočárek lehký, snadno ovladatelný, pohodlný a prostorný.

Výběr terénu

Počítejte s tím, že váš trénink s kočárkem nebude ani tak o rychlosti, jako o vytrvalosti. Proto i podle toho vybírejte terén. Jestli přeci jen chcete běhat svižněji, vyberte si v tomto případě udržovanou cyklostezku, kde budete moct přidat i na tempu. Ale pokud máte tu možnost, udělejte si trénink i do lesa, což ocení nejenom vaše klouby, ale také vaše ratolest. Běhat můžete stejně tak i ve sněhu. V tomto případě myslete na vhodné oblečení pro vás

Správná technika

Abyste během neškodila vašim zádům, je potřeba myslet na správnou techniku, protože od té klasické se trochu liší. V první řadě je důležité, abyste se při běhu prakticky o kočárek neopírala. Pokud máte tu možnost, vysuňte si madlo na co největší vzdálenost. Tělo by mělo být vzpřímené, páteř rovná, zpevněte svaly pánevního dna a mírně podsaďte pánev.

Technika rukou

Ruce při běhu s kočárkem pracují zcela jinak než u standardního běhu. Buď nejsou zapojeny do práce vůbec, a nebo střídavě. Je lepší, než si na pohyb zvyknete, pokud na začátku budete držet kočár oběma rukama a teprve potom je střídat. Krok je také o něco málo kratší než při běžném běhu. Nemáte-li s během vůbec zkušenosti, raději začněte chůzí, kterou budete postupně zrychlovat, až přejdete plynule do běhu. Rozhodně nechoďte přes bolest. A přidávejte si postupně.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve