Naučte se správně čistit kosmetiské pomůcky. Skrývá se v nich mnoho bakterií

 Ostatní 
17. dubna 2020 12:02 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
V kosmetických štětcích se skrývá spousta bakterií  Pexels
Možná jste si to neuvědomili, ale na kosmetických pomůckách ulpívají viry a bakterie. V době šířícího se koronaviru je potřeba si nejen důkladně umývat ruce, ale dezinfikovat i věci, které používáte téměř každý den. Mezi ně se řadí kosmetické pomůcky. Zjistěte, jak je vyčistit bez poškození.

Vzpomenete si, kdy jste naposled čistily své kosmetické potřeby? Většina žen odpoví, že ne. Pokud jste na tom podobně, měly byste co nejdříve provést jejich očistu. Může se stát, že z častého používání kosmetických štětců bez vyčištění, se vám vytvoří na obličeji nepříjemná vyrážka.

Kosmetické štětce

Používáte často štětce na pudr, oční stíny, tvářenku či tekutý make-up? V takovém případě byste je měly čistit jednou až dvakrát týdně. Ulpívají v nich totiž zbytky kůže a další nečistoty. Snadno se v nich mohou rozšířit různé nežádoucí mikroorganismy, kterými si potřete obličej. Viry a bakterie nejsou výjimkou.

Na čištění kosmetických štětců použijte šetrný šampon či kondicionér. Ideálně vyčistěte své štětce dětským šamponem, aby vás z nich třeba neštípaly oči. Rozhodně byste neměly mýt celé štětce. Dejte si s nimi tu práci a nenamočte pouze místa, kde se vlákna spojují s rukojetí. Spoje by se totiž mohly rozlepit a nenávratně poškodit.

Hřebeny a kartáče

Většina lidí si češe během dne vlasy kartáčem či hřebenem hned několikrát. Zůstává na něm odumřelá kůže, mastnota a bakterie. Z toho důvodu byste si hřebeny a kartáče měly často čistit. Pokud to neděláte, při česání si nečistoty do vlasů vracíte zpátky. Díky tomu se vám mohou vlasy rychleji mastit.

Čištění hřebenů a kartáčů bude pracné. Nejprve je nechte několik hodin namočené v mýdlové vodě. Tím je zbavíte mastnoty. Všech uchycených nečistot se tím však nezbavíte, proto je potřeba si nachystat vydezinfikovaný kartáček na zuby. S ním se dostanete i do nepřístupných záhybů. 

Pinzeta

Pinzetu používá většina lidí na trhání obočí. Dotýkáte se s ní obličeje a může se stát, že si s ní zanesete póry. V nejhorším případě vám hrozí infekce. Měly byste ji dezinfikovat před každým použitím. Můžete ji umýt v antibakteriálním gelu, alkoholu či peroxidu vodíku. Záleží, co budete mít zrovna po ruce. Dále čtěte: Pokud často používáte šicí stroj, měli byste pečovat i o něj.  

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod