Umění poznat, že je čas na životní změnu, je důležité. Všímejte si znamení

 Ostatní 
23. ledna 2022 20:08 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Nic netrvá věčně a změny jsou nutné Pixabay
Není to žádné selhání. Zkrátka v nějaké životní etapě se každý cítí být se svým životem nespokojený. Dobrou zprávou je, že se s tím rozhodně dá něco dělat.

Můžete se cítit nešťastní ve svých vztazích, vaše práce vás už nebaví nebo se potýkáte s úzkostmi a depresemi. Ani jedno nezní zrovna dobře a vy se cítíte jen unavení a nic vás nebaví. Co s tím?

Znamení, která vás upozorní na to, že je čas na změnu

Znamení jsou totiž dobrá věc, jen si jich musíte umět všímat. Znamení vám říkají, že je čas na změnu a že setrváváním v současné situaci jen ztrácíte drahocené měsíce či roky. Takže jak poznáte, že se to týká i vás?

V první řadě vám chybí radost. Dny jsou depresivně předvídatelné. Jste uvěznění ve stejných nudných vzorcích, zkrátka každý den je stejný, neděje se nic nového ani zajímavého a vy se nemáte na co těšit.

Dalším varovným znamením je chronický stres. To znamená, že jsou pro vás zátěží i běžné domácí práce a běžné věci, které musíte v životě dělat, ať už je to nákup potravin nebo návštěva pošty, o návštěvé příbuzných ani nemluvě. A do třetice je tu ještě zklamání. Všechno a všichni vás nakonec zklamou. I když děláte vše pro to, abyste byli společenští a optimističtí, cítíte se zklamaní. 

Co s tím?

A tady přicházejí jen samé dobré zprávy. Jste to přece vy, kdo má držet vlastní život ve svých rukou, ne okolí nebo okolnosti. Takže pokud jste se ve výše uvedeném poznali, je skutečně čas na životní změnu. Nemusíte už vůbec čekat na nějaké další negativní události ve vašem životě, prostě začněte plánovat.

Ale pozor. Slovo plánovat je skutečně důležité. Dobře si nejprve promyslete nejen svoje možnosti, ale také svoje cíle. Co byste chtěli? Jak si představujete, že váš nový život má vypadat? Jaké kroky k dosažení vašeho cíle bude potřeba podniknout? Zkrátka nejprve přemýšlejte a plánujte, než přistoupíte k realizaci.

A taky mějte na paměti, že změna práce nebo změna adresy ke štěstí samy o sobě nevedou. Bez práce na sobě byste mohli sice spoustu věcí změnit, ale po čase byste se dostali do stejné situace. Než se tedy rozhodnete pro změnu životního stylu, představte si sami sebe daleko v budoucnosti a dokončete sami pro sebe tuto větu: "Díky bohu, že jsem se před 20 lety rozhodl...." V této odpovědi se totiž skrývá vaše skutečné přání o tom, jak chcete žít svůj nový život.

Zdroj: Psychology Today, Success.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47