Přišla jste mu na nevěru? Tipy, jak se zachovat, abyste partnera neztratila

 Vztahy 
13. října 2018 12:47 / Šárka Sokolská
  2
📷
4 fotografie v galerii
Než se s nevěrníkem definitivně rozloučíte, zkuste pár tipů Internet
A je to tady. Přišla jste svému partnerovi na nevěru. Co teď? Udeřit na něj a sbalit mu kufry, nebo se to snažit překonat? Zrada, potupa, příkoří, křivda. Toto a mnohem víc se každému podvedenému honí hlavou v momentě, kdy se musí nějak vypořádat s partnerovou nevěrou.

 Jaké máte možnosti? Buď vyhledejte pomoc odborníka nebo zkuste těchto pár tipů.

Chce to klid

V první řadě, a to je to nejdůležitější a hlavně nejtěžší, zachovejte klid. V návalu emocí totiž často člověk řekne něco, čeho by pak později mohl litovat. Zejména muži jsou při odhalení nevěry náchylní k hledání rychlých a ukvapených řešení. Ještě předtím, než mu vyhodíte všechny košile ven z okna, jděte si projít nebo třeba zaběhat. Potom se zamyslete nad svým vztahem a nad tím, jestli v něm chcete dál pokračovat.

Nepátrat, neslídit

Podle odborníků není vhodně slídit po detailech. A to ani v mobilu, po kapsách nebo počítači. Tím, že se dozvíte podrobnosti, se v konečném důsledku potrestáte jenom vy sami.

Nedávejte ultimáta

I když je to velmi těžké, nedávejte ultimáta. Nechejte ho, ať se rozhodne sám. Násilím ho k sobě stejně nepřitáhnete. Naopak když pozná, jak jste tolerantní a že jej nikam netlačíte, máte větší šanci ho získat zpět. Odborníci říkají – stačí šest měsíců a budete mít jasno. Buď odejde, anebo, což je pravděpodobnější, se k vám vrátí a vše bude mnohem lepší, než dříve.

Myslete na sebe

Běžte ven s kamarádkami, cvičte, najděte si nějakého koníčka, večer jděte do divadla či do klubu. Udělejte něco pro své tělo a vzhled, zajděte si ke kadeřnici, na manikúru, kosmetiku a na masáž. Ta vás dokáže zbavit nejenom stresu. Více o tomto tématu jsme psali zde. Věnujte se naplno sama sobě a dejte si záležet na tom, aby to partner viděl. Pokud si uvědomí, že ho k životu nepotřebujete, máte vyhráno. Stojí-li o vás, pak věřte, že začne opět bojovat.

Když ale vzplanul

Nejkritičtější bývá ta varianta, že se partner nechce milenky nebo milence vzdát. Dokonce je ochotný kvůli tomu riskovat odchod z domova nebo i rozvod. Odborníci radí, aby se podvedený dohodl se svým partnerem na tom, že odejde na neutrální půdu. K rodičům nebo přímo k člověku, k němuž plane milostnou vášní. Do své domácnosti nebude mít volný přístup a jasně se stanoví práva i povinnosti vůči dětem. Kontakty manželů se omezí na minimum a přesně se dohodnou, jak dlouho si může užívat společný život se svou novou láskou. Přijatelné jsou čtyři až šest měsíců. Pak se rozhodne definitivně.

Neotvírat staré rány

Manželští poradci se shodují také na tom, aby se manželé o nevěře nebavili. I když je to někdy velice lákavé. Prostě nepátrat po podrobnostech, které nic nevyřeší a jen prohloubí trauma podvedeného a budou nutit nevěrníka ke lžím.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve