Jak milovat na pracovišti a přitom si udržet profesionální tvář?

 Vztahy 
06. prosince 2019 07:23 / Hana Jordánová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Udržte své vášně na uzdě Depositphotos
Podle amerického průzkumu zhruba 40 procent lidí někdy prožilo románek na pracovišti. Není se čemu divit – v práci trávíme přes osm hodin denně a pravděpodobnost, že za tu dobu nějaká ta jiskra přeskočí, je pěkně vysoká. Jak si ale užít zamilovanost, a přitom zachovat profesionalitu?

Zaměstnanci, kteří v práci cítí podporu svých kolegů a mají mezi sebou dobré vztahy, se dožívají delšího věku. V práci trávíme většinu dne a nemáme příliš času setkávat se s přáteli mimo zaměstnání. Místem, kde se nám dostane potřebné emoční podpory, by se proto mělo stát právě pracoviště.

Na druhou stranu mohou dobré vztahy přejít v něco většího – v milostný románek. Pokud jsou obě strany zadané, je samozřejmě v jejich oboustranném zájmu udržet vše pod pokličkou. K tomu je ovšem třeba vysokou hranici sebeovládání a i v době „zamilovanosti“ je důležité udržet city na uzdě. Žádné házení očkem, letmé doteky nebo sraz u kopírky. Obě strany musí mít vysokou laťku morálního kodexu, aby vše zůstalo v tajnosti. Proto vybírejte obezřetně!

Rozdíl je ve vztahu mezi osobami nezadanými. Milostný vztah je záležitostí nejistou a jak rychle začal, může i rychle skončit. Zřejmě byste pak nebyli nadšení z posměšných pohledů kolegů a řečí, že jste byl nebo byla jen další zářez. Proto je nutné udržet vztah co nejdéle v tajnosti. Alespoň do té doby, než si budete oba jistí, že váš vztah je ten pravý, či dojde případně k zásnubám nebo společnému bydlení, anebo jste již spolu delší dobu a plánujete rodinu. Ale ani pak není vhodné dávat najevo svou vášeň příliš okatě, vašem kolegům by to mohlo přijít nevhodné a nepříjemné.

Udržte  vztah v tajnosti

O svém začínajícím vztahu nežvatlejte před ostatními. Zejména nadřízení by se mohli obávat, že se kvůli růžovému obláčku okolo hlavy nebudete soustředit na svou práci.

Nedávejte si rande u kopírky 

Dotyky, pusinky a láskyplné pošťuchování si nechte na chvíle v soukromí. Sami byste se také cítili nepříjemně, kdybyste u kopírky narazili na muchlující se pár. Za určitých okolností by se navíc muckání na pracovišti dalo vyhodnotit jako sexuální harašení. Jde sice o vzájemnou záležitost, ale obtěžováno je celé okolí.

Neseparujte se od kolektivu

Pochopitelně chcete trávit se svou láskou každou volnou chvilku a připadá vám přirozené, že by vám ostatní měli dopřát kapku soukromí. Jenomže v pracovním prostředí se musejí rozvíjet všechny vztahy v týmu, aby byl tento dostatečně produktivní. Proto žádné osamocené pauzy ve dvou, koukejte se družit i s ostatními kolegy!

Zůstaňte střízliví na firemním večírku

Možná se vám na firemní večírek ani nechce a raději byste strávili večer v kině. Je ovšem slušnost dorazit a netrhat partu. Pokud chcete udržet vztah v tajnosti, budete se muset hodně ovládat. Dejte si jeden drink a po zbytek večera se držte nealka, jinak vás okolo půlnoci kolegové přistihnou polonahé pod stolem. Jestliže spolu chcete strávit noc, pošlete svého milého napřed a sama odejděte až za dvacet minut po něm.

Zapomeňte na zprávy v podnikovém emailu

Najít po ránu sexy zprávu od kolegy v Outlooku vás jistě dobře naladí na celý den, ale dejte pozor: firemní e-maily si může přečíst každý administrátor sítě a kromě toho samozřejmě také šéf. O tom, co dnes firmy od uchazečů nejvíce vyžadují, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít