Dostaly jste od svého partnera fotku jeho penisu? Prozradí to o něm mnohé

 Vztahy 
28. listopadu 2019 10:12 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Posílat fotky penisu není normální Depositphotos
Muži se velmi často domnívají, že když do mobilního telefonu pošlou své přítelkyni či ženě, po které touží, fotku svého penisu, vyjadřují tak svůj zájem o ni. Ve skutečnosti to ale ženy považují za nechutné a obtěžující.

Jak vyplývá z nejnovějšího výzkumu společnosti YouGov, muži, kteří takové fotografie ženám posílají, bývají více narcističtí a sexističtí. Přitom 53 procent žen obdrželo alespoň jednou v životě fotografii pánského přirození. Pro 49 procent z nich je takové chování mužů nechutné, pro 48 procent hloupé, a pro 24 procent smutné. Třetina mužů naopak předpokládá, že dámy takovou fotku vyhodnotí jako sexy. 

Na otázku, proč muži posílají ženám fotografie svého penisu, se rozhodla přinést odpověď nová studie kanadských výzkumníků z Kwantlen Polytechnic University a tamní O.R.G.A.S.M Research Lab. „Muži očekávají, že jejich akce vyvolá u žen reakci v podobě zaslání vlastní nahé fotografie, případně, že ženu sexuálně nabudí, což povede k sexu,“ popsal výsledky studie Adam Durčák, zabývající se zdravou sexualitou. Průzkumu se zúčastnilo 1 087 heterosexuálních mužů a výsledky rovněž ukázaly, že muži, kteří fotografie svého přirození posílají, bývají narcističtí a sexističtí.

 

Muži o svém chování nepřemýšlí

Autoři průzkumu také poukazují na to, že tento typ fotky obvykle muži posílají spontánně, aniž by o to předem byli požádáni a také zničehonic, bez upozornění. V takových případech se ovšem jejich chování blíží sexuálnímu obtěžování. „Pošle-li muž ženě obrázek svého penisu na základě její žádosti nebo souhlasu se zasláním, jde o běžné sexuální chování. Erotické fotografie jsou ostatně velmi často součástí takzvaného sextingu. Ten je vnímán pozitivně, muži i ženy si jej spojují s posilováním sexuálního sebevědomí či prohlubováním milostného vztahu. Zcela neočekávaně zaslaný obrázek penisu, obzvláště od muže, s nímž ženu nepojí delší partnerský vztah, však bývá většinou vnímán negativně jako forma exhibicionismu nebo sexuálního obtěžování,“ vysvětlil Adam Durčák.

Právě poslední zmíněné si však muži pravděpodobně příliš neuvědomují. Vzhledem k tomu, jak běžné zasílání těchto fotografií je, lze usuzovat, že je většina mužů považuje za zcela přijatelnou formu flirtování. „Když muži chtějí vyjádřit svůj sexuální zájem o ženu, řada z nich zkrátka považuje za jednodušší zaslat vyvolené dámě erotickou fotografii, než se ji pokusit zaujmout jiným vhodným způsobem. A to například navázat s ní a udržovat oční kontakt, usmívat se, chovat se galantně,“ uzavírá trochu smutně Adam Durčák. Dále čtěte: 9 z 10 lidí má svou tajnou sexuální fantazii. Jaká je ta nejčastější?

Zdroj: Růžový slon

Témata: vztahy, penis, přirození
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008