Poznáte, když vás muž svádí? Všímejte si těchto drobností

 Vztahy 
09. června 2019 17:56 / Gabriela Simenonová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nejen ženy se snaží svůj protějšek zaujmout Shutterstock
Všichni používáme ke svádění slova, ale mnohdy si neuvědomujeme si, že podstatně větší význam má neverbální komunikace, naše řeč těla. Ta je v případě, že chcete někoho svést, obzvlášť důležitá.

Pánové prezentují ve vztahu k ženám sílu a mužnost, která by však neměla být příliš okázalá. Nesmí chybět jistá dávka srdečnosti. Není úplně vhodné dávat najevo převahu a dominanci. Spíše se vyplatí se zvládat techniky ovládnutí prostoru. Řeč těla mužů je při svádění hrubší a je zaměřena spíše na celkový postoj, než na konkrétní gesta.

Zkoumavý pohled

Sexuální pud mužů jim nedovolí nepřemýšlet nad případnými intimními chvilkami s vyhlédnutou ženou. To jen pro vysvětlení, proč se očima vydávají na cestu po vašem těle. Na některých místech se pravděpodobně zastaví. Prý na těch nejhezčích, která jsou na vás k vidění. Můžete hádat, která to jsou. Mnoho jich však dělá zásadní chybu v tom, že sledují ženu příliš dlouho anebo na ni prostě jen tupě civí. Nejhorší je pak typické zbožné fixování očima označované jako psí pohled.

Snaží se zaujmout

Může se to projevit třeba rovnáním kravaty nebo jemným otřením, když kolem vás kráčí ke kávovaru či do jiné kanceláře. Muži doufají, že pohybem upoutají pozornost ženy. Když však příliš nereaguje, mohou přitvrdit a začnou používat přehnaná nebo rychlá gesta. 

Dotýkají se svých vlasů

Nejen žena je schopná lákat svého nápadníka na prohrabování se ve vlasech! I muži, respektive jejich podvědomí, vsází na upravování kštice a vjíždění si rukou do vlasů. Pokud jich někdo nemá zrovna nadbytek může se snažit upoutat mnutím čela nebo drbáním se blízko uší.

Ukazují rozkrok

Muži se většinou posadí tak, že upřednostní pohodlí. Dají nohy od sebe, takže je jim vidět do rozkroku. Někteří jedinci tuhle taktiku využívají právě při svádění, protože se domnívají, že je důležité ženám ukázat to, co jim mohou nabídnout.

Na co si dát pozor?

Aktivita mužů a žen souvisí vždy s tím, zda hledáme známost na jednu noc, nebo naopak trvalé partnerství. Z hlediska každé z těchto sexuálních strategií jsou pochopitelně důležité jiné hodnoty partnera. Z toho může vyplývat, že ukazuje-li muž ženě po celý večer jenom svůj rozkrok, s největší pravděpodobností mu nejde o romantickou lásku na celý život, ale spíše o další "zářez" na pažbě. Muži milují, když je ženy chválí. Ale pozor! Musíte na to jít chytře.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008