Jaký věkový rozdíl je v partnerském vztahu ideální? Psychologové mají jasno

 Vztahy 
17. listopadu 2019 15:47 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Může fungovat velký věkový rozdíl mezi partnery?  Depositphotos
Vidět velmi mladou dívku vedle staršího muže dnes není výjimkou a nikdo se nad tím nepozastaví. Potkáte-li ale starší ženu s chlápkem, který by mohl být její vnuk, jsou všichni překvapeni. Jak to tedy je s věkovým rozdílem partnerů?

Ženy, které randí s velmi mladými muži, jsou věčně mladé a sbalit mladého muže jim prý nedělá žádné potíže. Je věk opravdu jen číslo? A jak může takový vztah fungovat? Může. Otázka je, jak dlouho. Láska kvete v každém věku. Věk už nehraje při hledání životního partnera žádnou roli a dnešní doba je, co se týká podobných vztahů, velmi tolerantní.

Velké věkové rozdíly jsou čím dál častější

Počet párů, ve kterých je výrazně starší žena (a to i o jednu generaci), raketově roste. Navzdory velkému věkovému rozdílu jsou spolu páry šťastné. Stačí relativně málo. Musí se vykašlat na to, co si o nich myslí jejich okolí.

I když možná nevěřícně kroutíte hlavou, prostě fungovat to může. Důvod? Muži, kteří hledají starší partnerky, jsou většinou velmi kultivovaní, vzdělaní, pozorní, vědomi si toho, co chtějí od života a co ženy potřebují. Kromě toho jim taková partnerka často dává jistý druh svobody a volnosti, po které muž v každém věku touží.

Psychologové mají jasno

I když věkově nevyvážené partnerství může relativně překvapivě a dlouho fungovat, odborníci mají jasno, jaký věkový rozdíl by mezi partery měl být. Podle psychologů je ideální věkový rozdíl mezi partnery 6 let. Při tomto rozdílu se prý dá předpokládat, že vás v životě bude více věcí spojovat, než rozdělovat. A o tom vlastně celý partnerský život je. Dále čtěte: Lepší sex si ženy užijí s manžely než s milenci na jednu noc.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47